Tabuľka prezradí aj poradie najväčších konkurentov.

Podľa nových údajov spoločnosti Omdia boli smartfóny od Applu a Samsungu v roku 2019 najobľúbenejšími. Pozrite sa, ktoré modely sú na špičke. Údaje spoločnosti Omdia prezrádzajú, že smartfóny spoločnosti Apple sa v roku 2018 umiestnili na prvých troch miestach, pričom iPhone 8 Plus je na treťom, iPhone X je druhý a iPhone 8 sa dostal na prvé miesto v hodnotení.

Aj v roku 2019 mal iPhone v TOP 3 tiež svojich zástupcov, pričom sa tam tentokrát dostali už iba dva modely. Na druhom mieste sa umiestnil iPhone 11, ktorý dosiahol predaje na úrovni 37,3 milióna kusov, pričom na prvom mieste sa usadil model iPhone Xr, ktorého sa predalo o 9 miliónov kusov viac.

Applu tieto popredné pozície patria dlhodobo (prvé a druhé miesto), pričom spoločnosť si udržiava túto dominantnú pozíciu už viac ako päť rokov. Toto postavenie je o to pozoruhodnejšie, že Apple to dokázal aj pri zvýšení cien a celkovom znížení dodávok iPhonov.

Tretie, štvrté a piate miesto za minulý rok patria spoločnosti Samsung s modelmi Galaxy A10, A50 a A20. Viac prezradí tabuľka nižšie.

Zdroj: Pocketnow

Prečítajte si aj:

Ľahká výmena batérií aj v moderných smartfónoch? Čoskoro možno realita

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.