Online kurzy slovenčiny pre Ukrajincov vytvorila ukrajinská študentka Univerzity Komenského v Bratislave, Dana Gorbunová.

LangBee je webová aplikácia na učenie cudzích jazykov, ktorú začiatkom roka 2021 vytvoril slovenský programátor Michal Ošvát. Aplikácia vychádza z partnerského WocaBee, ktoré je určené pre školy od rovnakého autora a vyskúšalo ho už viac ako 300 000 používateľov z 9 európskych krajín.

LangBee je od začiatku apríla k dispozícii aj v ukrajinskom jazyku s bezplatnými kurzami slovenského jazyka pre Ukrajincov pre začiatočníkov. Každý kurz obsahuje približne 150 slovíčok/fráz rozdelených do balíkov. Tie sa postupne odomykajú a až po úspešnom absolvovaní testu môžete postúpiť o úroveň vyššie. Každý týždeň zároveň dostanete do e-mailu správu o postupe v učení.

Kurzy slovenčiny pre LangBee vytvorila ukrajinská študentka Univerzity Komenského v Bratislave Dana Gorbunová, ktorá pomáha pripravovať aj ukrajinské spravodajstvo pre televíziu TA3.

Ako sa učiť pomocou LangBee slovenčinu zadarmo

Aplikáciu LangBee nie je potrebné inštalovať. Cez internet funguje na akomkoľvek zariadení – na smartfóne, tablete alebo počítači. V ponuke jazykov na langbee.app si Ukrajinci zvolia ukrajinčinu, vďaka čomu bude používateľské rozhranie v ich rodnom jazyku. Po registrácii do aplikácie prostredníctvom svojho e-mailu si v ponuke e-shopu zvolia kurzy slovenčiny pre Ukrajincov. Tieto kurzy sú aj budú bezplatné a v najbližších týždňoch k nim budú pribúdať ďalšie.

Kurzy obsahujú slovíčka, frázy, gramatiku aj učenie výslovnosti. Slovnú zásobu si používateľ v aplikácii precvičuje prostredníctvom 8 rôznych precvičovacích metód a umelá inteligencia učenie individuálne prispôsobuje každému používateľovi. Na precvičovanie ponúka častejšie tie slovíčka, v ktorých robí používateľ chyby. Vďaka tomu je učenie efektívne a vhodné pre všetky vekové skupiny – od školákov až po dôchodcov.

Zdroj: LangBee

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit