Spoločnosť Dell predstavila novú technológiu na ochranu dát, ktorá chráni proti vírusom už pri bootovaní. Umožňuje to takzvaná post-boot BIOS verifikácia. Balík Dell Data Protection Endpoint Security Suite Enterprise na báze antivírusu Cylance poháňa umelá inteligencia, ktorá dokáže autonómne zbierať informácie o hrozbách, vyhodnotiť ich a následne zneškodniť škodlivý kód a malware.

BIOS verifikácia využíva zabezpečený cloud. V ňom sa nachádza obraz BIOS systému, ktorý je inštalovaný na zariadení koncového užívateľa. Vďaka porovnaniu reálneho BIOS systému s jeho obrazom, ktorý je uložený v oddelenom prostredí, je možné skontrolovať jeho integritu – teda či nie je napadnutý napríklad vírusom. Toto riešenie zároveň úplne odstraňuje potrebu sťahovania a inštalovania aktualizácií antivírusovej databázy, keďže tá sa ani nenachádza v počítači ale v cloude. Vďaka tomu je možné vyliečiť aj zariadenie, ktoré už bolo infikované. Podľa testov Cylance, nová technológia Dell Data Protection s ochranou BIOS dokáže odhaliť až 99 % všetkých vírusov, čo ju radí na prvé miesta v rebríčku dostupných antivírusových riešení.

DellPrezentacia-10

„Z dôvodu narastajúceho počtu stále sofistikovanejších vírusov, malware a iných metód, ktoré v poslednej dobe útočia už aj na BIOS, požadujú firmy komplexné riešenia na ochranu svojich systémov. Naša najnovšia technológia je iná v tom, že chráni zariadenie už pri bootovaní. To dáva firmám istotu, že počítače ich zamestnancov sú bezpečné od prvej sekundy po zapnutí,“ hovorí Petr Zajíček, Client Solution Marketing Manager Dell.

DellPrezentacia-8

  • Umelá inteligencia je schopná samostatne vyhodnocovať škodlivý kód a dynamické výpočtové modely zabezpečia komplexnú ochranu bez potreby početných aktualizácii.
  • Jednoduché ovládanie umožní užívateľom, ako aj firmám kontrolovať zariadenie na diaľku s využitím všetkých bezpečnostných PCI DSS, HIPAA HITECH a Microsoft štandardov.
  • Proaktívna prevencia znižuje riziko infekcie prístroja a s tým spojenú stratu dát, pričom v prípade napadnutia zariadenia vírusom nie je potrebné preinštalovať systém.
  • Nízke nároky na výpočtový výkon, ktoré oproti konkurencii využívajú len zlomok z celkového výkonu počítača.

Dostupnosť

  • Dell Data Protection | Endpoint Security Suite Enterprise je odteraz dostupné na najnovších zariadeniach z radu Latitude, Precision, OptiPlex, XPS a Venue Pro, predstavených na konferencii CES, ktoré obsahujú najnovšiu 6. generáciu čipov Intel.

Značky: