O telefóne Sony Xperia M4 Aqua sme už písali hneď pri jeho predstavení počas MWC v Bacelone. Nakrútili sme s ním aj niekoľko videí. Vždy však šlo o prototyp, Teraz sa nám na redakčný stôl exkluzívne dostal finálny kúsok a my sme pre vás nakrútili video z jeho otvárania.

Pripomeňme, že Sony Xperia M4 Aqua stojí 299 Eur, je to teda stredná trieda smartfónov. Napriek tomu si zachováva veľa z vlastností a špecifikácií vlajkovej lode, Sony Xperia Z3, čo je aktuálna vlajková loď od Sony.

Xperia_M4_2_Aqua_nowat

 

Vo výbave je 64-bitový procesor Qualcomm Snapdragon 615, 2 GB RAM a v našom prípade šlo o model s 8 GB vnútornej pamäti. Telo je z prednej a zadnej strany rovnaké, ako pri Xperia Z3, rámček okolo telefónu však nie je kovový ale plastový. Vyskúšali sme si, že je naozaj odolný.

Xperia_M4_3_Aqua_nowat

Rovnako sme si vyskúšali, že ide o telefón s odolnosťou voči vode a prachu a dôkaz uvidíte aj v našom unboxing videu. Veľkou výhodou je to, že napájací port je otvorený, nemusíte teda zakaždým bojovať s otvorením krytky. Na batériu vydrží pracovať dva dni a čo je super, je jeho svižný výkon. Súčasťou dodávky je napájací zdroj s výstupným prúdom 2,1 A. Telefón príde v troch farebných verziách.

Xperia_M4_Aqua_Group_Back_nowat

Telefón teraz postupuje na detailný test v našej redakcii, o jeho záveroch vás budeme informovať. Ako myslíte, že sa tento telefón uchytí na slovenskom trhu? Je odolnosť voči vode kľúčová vlastnosť pri smartfónoch. Vítate posun telefónov s takouto odolnosťou aj do strednej triedy smartfónov? Sme zvedaví na váš názor 🙂

 

 

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.