Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Miestna pobočka technologickej spoločnosti Hisense odhalila hlavné novinky v kategórii televízorov na rok 2023 naozaj jedinečným spôsobom.

Zvolila formu unikátnej holografickej 3D projekcie, vďaka ktorej vo voľnom priestore a bez akéhokoľvek projekčného materiálu obživli vo veľkolepej audiovizuálnej show vlajkové lode v sortimente televízorov na tento rok ako aj  viacdverové, tzv. multidoor chladničky. Prvýkrát v strednej Európe tak bolo možné vidieť úplne novú holografickú projekciu bez akýchkoľvek záznamových médií alebo pomôcok na virtuálnu či rozšírenú realitu. A jej prostredníctvom aj novinky v sortimente technologickej spoločnosti Hisense.

Unikátna holografická show HisenseZdroj: Hisense
Unikátna holografická show Hisense

Návštevníci nákupného centra Westfield na pražskom Chodove si mohli od 9. mája 2023 počas šiestich dní vychutnať dokonalú audiovizuálnu holografickú 3D show. Počas nej sa trojrozmerné objekty a animované sekvencie v najvyššej obrazovej kvalite s rozlíšením 4K a sprevádzané pohlcujúcim priestorovým zvukom ako v kine objavovali, vznášali a pohybovali v otvorenom priestore okolo obrovského projekčného rámu. Návštevníci mohli tiež pomocou zabudovaných vizuálnych a zvukových pokynov obsah zachytávať, zdieľať a vyzývať ostatných k akcii.

Holografická projekcia odhalila nové špičkové televízory Hisense, ktoré sa na domácom trhu objavia až koncom tohto roka.

V prvom rade je to vlajková loď roku 2023: ohromujúci prémiový rad MiniLED televízorov Hisense UX, ktorý ponúka všetko, čo si môžete priať, v jednom tele a posúva hranice možností a toho, na čo sme boli doteraz pri QLED TV zvyknutí. Vo svojej 110-palcovej verzii si na januárovom veľtrhu spotrebnej elektroniky vyslúžil ocenenie CES Innovation Award.

Na náš trh zamieri 85-palcový Hisense 85UXKQ a menší 65-palcový 65UXKQ. Oba majú obrazovku s kvantovými bodmi s novým typom diód MiniLED X, ktoré vytvárajú malé, priamo osvetlené štvorce, ktoré sa dajú samostatne zapnúť alebo vypnúť. Výsledkom sú ešte dokonalejšie kontrastné pomery s mimoriadne presnými detailmi, bohatou čiernou a bez „haló“ efektu.

Mozgom série UXKQ sú najpokročilejšie neurónové čipsety Hi-View Engine X s umelou inteligenciou a nová zvuková technológia CineStage X Surround s viackanálovými TV reproduktormi s výkonnými basmi, ktorá ponúka viacrozmernú akustiku kina alebo koncertnej sály. Herných nadšencov poteší 144 Hz Game Mode PRO so zdvojnásobenou obnovovacou frekvenciou, ako aj herná technológia AMD Freesync Premium Pro pre pohlcujúci, interaktívny herný zážitok bez oneskorenia a trhania obrazu.

V pokročilej strednej triede sú k dispozícii ďalšie tri série skvele vybavených MiniLED TV Hisense s kvantovými bodmi. Sú to série U8KQ a U7KQ s obrazovými a zvukovými kinotechnológiami a 144 Hz Game Mode Pro, ktoré majú ambíciu stať sa hlavným ťahákom roka 2023. A tiež séria U6KQ, ktorá sa bude skvele hodiť ako druhý televízor v domácnosti, keď budete chcieť okrem sledovania športových prenosov alebo vlastného obsahu v 4K kvalite súťažiť aj v rýchlych akčných hrách.

Unikátna holografická show HisenseZdroj: Hisense
Unikátna holografická show Hisense

„Zvolili sme formu, ktorá jedinečným a hravým spôsobom spája pokročilé technológie s inteligentným a výstižným audiovizuálnym príbehom. Ako prví v odvetví sme dali hlavným hrdinom – novým špičkovým televízorom Hisense – možnosť ožiť pred zrakmi potenciálnych zákazníkov,“ vysvetľuje Markéta Haraldsson, brand manažérka značky Hisense CZ/SK, a dodáva: „Chceme podporiť vnímanie značky Hisense ako novátorskej a zábavnej, plnej prekvapení a pokročilých technológií, ktoré dávajú zmysel životu v 21. storočí. Či už máte radi šport, kino alebo moderné počítačové hry. Alebo všetko naraz.“

Show využívala jedinečné technologické riešenie Hypergram, ktoré poskytuje 360-stupňový zážitok pomocou holografickej projekcie. Tá bola už predtým použitá napríklad v sci-fi filmoch, ako sú Star Wars, Star Trek a Iron Man.

Teraz ide o celkom nový princíp. Na rozdiel od tradičného holografu ponúka gigantický projekčný rám a novátorské technické riešenie Hypergram s 24 vzájomne prepojenými zariadeniami dokonalý obraz v najvyššej Ultra HD kvalite, bez rozmazania alebo chvenia pri pohybe objektu aj pri plnom osvetlení. Na projekciu sa nepoužíva sklo ani iný zobrazovací materiál a diváci nepotrebujú na sledovanie žiadne pomôcky, teda napríklad ani okuliare na virtuálnu realitu.

Prvá show svojho druhu v strednej Európe prebiehala v pôsobivom centrálnom átriu nákupného centra Westfield na pražskom Chodove od 9. do 14. mája 2023 a bola prístupná verejnosti. Podujatie podporili na sociálnych sieťach aj influenceri.

sk.hisense.com

Značky: