Hlavným tromfom novinky, ktorá bude údajne predstavená už začiatkom októbra tohto roku, bude pätica fotoaparátov.

Renomovaný technologický portál Android Authority dnes zverejnil takmer kompletné parametre chystanej vlajkovej lode LG V40. Srdcom novinky údajne bude aktuálne najvýkonnejší mobilný procesor od Qualcommu, Snapdragon 845, s ôsmimi jadrami o frekvencii 4 × 2,8 GHz, respektíve 4 × 1,7 GHz. Sekundovať mu bude 6 GB RAM a grafika Adreno 630. Dostupný bude v dvoch pamäťových verziách a to 64 GB alebo 128 GB. 

V tele novinky o rozmeroch 158.7 × 75.8 × 7.79 mm a hmotnosti 169 g sa ukrýva batéria s kapacitou 3 300 mAh, ktorá je síce aktuálnym štandardom aj u high–endov, niekomu by sa však už mohla máliť. Novinka bude disponovať 6,4″ P–OLED displejom s QHD+ rozlíšením a pomerom strán 19,5:9, pričom v hornej časti bude umiestnený obľúbený i nenávidený výrez, ktorý však bude možné softvérovo vypnúť.

Na svoje si v prípade LG V40 majú prísť najmä nadšenci kvalitného audia a videa. Audiofilov poteší prítomnosť Quad–DAC prevodníka a Stereo Boombox zvuku, kým priaznivci kvalitnej fotografie či videa určite ocenia prítomnosť až piatich kamier. Údajne pôjde o kombináciu trojice zadných (12 Mpx + 16 Mpx + 12 Mpx) a dvojice (8 Mpx + 5 Mpx) predných fotoaparátov. Nebude chýbať ani 3,5 mm jack konektor, ktorý už množstvo ostatných výrobcov odsúdilo na zánik.

V chystanej vlajkovej lodi nebudú chýbať ani prvky umelej inteligencie. Prítomná bude v podobe virtuálneho hlasového pomocníka Google Assistant, ale aj pri zhotovovaní profesionálnych fotografií prostredníctvom tzv. „Smart CAM„. O zvýšenú odolnosť voči vode a prachu sa postará certifikácia IP68. LG V40 bude možné odomknúť rozpoznaním tváre, hlasu i odtlačkom prsta. Otáznou ostáva cena, ktorá sa s najvyššou pravdepodobnoťou bude pohybovať tesne pod hranicou 1000 eur.

Zdroj: Android Authority

Prečítajte si aj:

Recenzia LG G7 ThinQ: Super smartfón s bezdrôtovým nabíjaním a extra fotoaparátom

 

Značky:

Komentáre sú uzavreté