Predstavenie tohto telefónu sa zrejme blíži.

Značka Fairphone nepatrí v našich končinách medzi rozšírené. Práve naopak, mnohí ľudia ani netušia, že takýto výrobca vôbec existuje. Nie je to nič prekvapujúce, ide o malú firmu, ktorá si však zaslúži pozornosť okrem iného pre dlhú čas podpory svojich telefónov, ktorá sa v prípade modelu Fairphone 2 vyšplhala až na sedem rokov.

Teraz sa na svetlo sveta dostali rendery nadchádzajúceho modelu Fairphone 5, ktoré naznačujú jeho blížiace sa predstavenie. Publikoval ich portál AndroidAuthority.com a odhaľujú nový modernejší dizajn v porovnaní s jeho predchodcami.

Vyplýva z nich, že Fairphone 5 už nebude mať výrez v tvare kvapky vody, ktorý je už dávno anarchonizmus, a namiesto neho dostane „priestriel“ vycentrovaný na stred v hornej časti displeja. Rendery ukazujú aj plochý displej a zaoblenejšie rohy v porovnaní so štvrtou generáciou, takže nový Fairphone trochu pripomína iPhone 8 či iPhone SE druhej generácie.

Fairphone 5Zdroj: AndroidAuthority.com

Na zadnej časti je najvýraznejším prvkom trojuholníkový modul s objektívmi fotoaparátu a medzi ďalšie drobné detaily týkajúce sa zmeny dizajnu patrí posunuté umiestnenie slotov na SIM kartu a microSD. Čo sa týka farebných variantov, je vidieť že okrem tradičnej čiernej bude k dispozícii je nová svetlomodrá farebná verzia spolu s priehľadnou zadnou stranou.

Android Authority tvrdí, že tieto nové rendery pochádzajú priamo z prostredia Fairphone od spoľahlivého zdroja. Fairphone 5 bude údajne mať vymeniteľnú batériu a aj výmena ostatných častí počas akejkoľvek opravy v budúcnosti by mohla byť bezproblémová, keďže telefón vraj nebude obsahovať lepené časti.

Detaily o technických špecifikáciách nového telefónu však zatiaľ nepoznáme.

Zdroj: AndroidAuthority.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.