O hacknutí stránky Ashley Madison sme už na serveri touchIT informovali. Pripomeňme, že ide o stránku na hľadanie známosti pod mottom „Život je krátky. Majte milostný pomer„. Hackeri sa pritom dostali k mailovým kontaktom klientov a tiež k informáciám o spárovaných kreditných kartách.

Za nezverejnenie uniknutých informácií pritom netradične nežiadali peniaze, ale zastavenie prevádzkovania služby. Nič podobné sa však nestalo a hackeri zoznam uniknutých informácií aj zverejnili.

AshleyMadison

Ako sme v našej redakcii zistili, tento zoznam obsahuje 8055 adries, ktoré končia na .sk. To však nemusí ešte nič znamenať, mnoho Slovákov mohlo použiť aj adresu gmail.com, hotmail.com a pod. V obľube bývajú aj maily s českou koncovkou. Rovnako tieto adresy môžu byť podvrhnuté alebo zneužité, pri registrácii na Ashley Madison bolo možné zadať prakticky ľubovoľnú adresu. V databáze sa však často opakujú domény azet.sk, centrum.sk, post.sk, orangemail.sk a pobox.sk.

Ako sme ďalej zistili, až 33 ľudí s koncovkou .sk malo spárovanú mailovú adresu s akceptovanou kreditnou kartou. Teda je pomerne veľká pravdepodobnosť, že službu reálne použili alebo plánovali použiť. Opäť však mohla nastať situácia, že mail s koncovkou .sk nemusel nevyhnutne používať Slovák.

V každom prípade, o túto službu bol a je aj na našom Slovensku záujem.

Na príprave tohto článku spolupracoval Roman Kadlec

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.