Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

 Výrobca inovatívnych osvetľovacích systémov z Valašského Meziříčí využíva roboty Universal Robotos na automatizáciu tampoprintových procesov

Universal Robots, vedúci globálny dodávateľ kolaboratívnych robotov (cobotov), udelil roboty v špeciálnom vydaní Golden Edition. V regióne strednej a východnej Európy toto ocenenie získala firma Robe lighting, výrobca osvetľovacej techniky z Českej republiky. Roboty v zlatej edícii boli zákazníkom dodané zadarmo ako poďakovanie za dosiahnutie jubilejných 25 000 predaných kolaboratívnych robotov Universal Robots od vzniku spoločnosti.

Pôvodne zamýšľané ocenenie jediného zákazníka 25-tisícim robotom bolo nakoniec rozšírené na zákazníkov zo všetkých geografických regiónov, kam Universal Robots dodáva svoje produkty. Na základe toho, každý z týchto zákazníkov v danom regióne získal cobot, ktorý je dostupný v modeloch UR3, UR5 alebo UR10 s krytmi kĺbov v zlatom zafarbení, ktoré nahradilo ikonickú modrou farbu UR.

A víťazom je…

Míľnik 25 000 predaných kolaboratívnych robotov padol po 10 rokoch od založenia spoločnosti. V strednej a východnej Európe (CEE) sa víťazom Golden Edition robot stala spoločnosť Robe lighting, výrobca inovatívnych, vysoko kvalitných pohyblivých svetiel a produktov digitálneho osvetlenia z Valašského Meziříčí. Slávnostné udelenie sa uskutočnilo v priestoroch spoločnosti 18. októbra 2018.

Robe lighting už využíva dva kolaboratívne roboty UR5 na obsluhu tampoprintového stroja využívaného na potlač optických šošoviek výrobným číslom na ich identifikáciu. Pretože ide o veľmi delikátny proces a šošovky nesmú prísť do priameho kontaktu s ľudskou rukou, v spoločnosti Robe sa rozhodli automatizovať proces s využitím technológie Universal Robots. Aplikácia bola dodaná a nasadená spoločnosťou Amtech, distribútorom robotov UR v ČR a na Slovensku, v spolupráci s firmou APLYS, integrátorom robotických technológií. Aby rozšírili prínosy automatizácie, objednali v spoločnosti Robe ďalší UR produkt, cobot UR10, ktorý sa stal jubilejným Zlatým robotom. Ten bude slúžiť ako operátor testerov v dcérskej firme Dioflex, ktorá sa zaoberá výrobou elektroniky.

„Boli sme príjemne prekvapení spoľahlivosťou, flexibilitou a užívateľskou prívetivosťou kolaboratívnych robotov UR,“ povedal David Orság, generálny manažér v Robe lighting. „Pretože sme boli spokojní, rozhodli sme sa pokračovať v automatizácii našej výroby s pomocou robotov Universal Robots, aby sme ďalej zvýšili svoju produktivitu. Ako inovátori vo svojej oblasti musíme oceniť inovácie, ktoré ponúka Universal Robots, a rovnako tak dokonalý prístup firiem Amtech a APLYS v oblasti nasadenia automatizačných technológií.“

Od svojho prvého, komerčne predaného modelu v decembri 2008, sú coboty Universal Robots využívané v celom rade odvetví, od potravinárstva až k vedeckému výskumu, na úlohy zahŕňajúce montáž, premiestňovane či inšpekciu kvality. Na rozdiel od tradičných robotických riešení sú coboty UR navrhnuté na prácu bok po boku operátormi s maximálnou efektivitou, čo otvára možnosti účinnej spolupráce robotov a ľudí na pracovisku. Vysoko všestranné roboty dokážu prevziať široké spektrum pracovných úloh a majú najrýchlejšiu návratnosť na svojom trhu, čo predstavuje príležitosť pre malé výrobné podniky, pre ktoré tradičné priemyslové roboty môžu byť príliš nákladné.

O Robe lighting

Robe lighting, s. r. o., vyrába inovatívne, vysoko kvalitné pohyblivé osvetľovacie systémy a produkty digitálnej osvetľovacej techniky. Viac ako 700 zamestnancov pracuje vo výrobnom zariadení s rozlohou 55 000 metrov štvorcových vo Valašskom Meziříčí na produktoch, ktoré sú exportované prostredníctvom globálnej distribučnej siete do viac ako 100 krajín sveta na všetkých kontinentoch. Robe sa zameriava na návrh a výrobu konštrukčne jedinečných systémov využívajúcich najmodernejšie technológie na splnenie kreatívnych, technických a praktických požiadaviek užívateľov a investorov. Značka zažíva rekordný rast vo všetkých sektoroch a jej produkty je možné nájsť na pódiách, koncertoch, v halách, divadlách a TV štúdiách po celom svete.

O Universal Robots

Universal Robots je výsledkom mnohoročného intenzívneho výskumu v robotike. Produktové portfólio zahŕňa kolaboratívne robotické ramená UR3, UR5 a UR10, pomenované podľa svojej nosnosti v kilogramoch. Od vstupu prvého robota UR na trh v decembri 2008 dosahuje spoločnosť výrazný rast a jej robotické ramená sa dnes predávajú vo viac ako 50 krajinách po celom svete. Priemerná návratnosť nákladov na zabezpečenie robotov UR je najrýchlejšia v odvetví a činí iba 195 dní. Spoločnosť má centrálu v dánskom Odense, kde sa odohráva aj kompletný vývoj a produkcia. V minulom roku dosiahla firma tržby vo výške 170 miliónov dolárov. Viac informácií nájdete na https://www.universal-robots.com/cs/.

Značky: