EVOLVEO Hybrid Box T2 je multifunkčné zariadenie spájajúce set-top box na prechod na DVB-T2 a multimediálne Android centrum

EVOLVEO, značka spotrebnej elektroniky s tradíciou, predstavuje ďalší z radu multimediálnych centier. EVOLVEO Hybrid Box T2 je multifunkčné zariadenie, ktoré spája set-top box na prechod na DVB-T2 a multimediálne Android centrum na rozšírenie možností pripojeného televízora.

Nový EVOLVEO Hybrid Box T2 je odpoveďou značky EVOLVEO na dopyt používateľov, ktorý sa objavil v súvislosti s plošným prechodom na nový DVB-T2 vysielací štandard, kedy klasické set-top boxy sprostredkovávajú „len“ funkciu prijímača nového formátu vysielania a chýba im podpora rozšírených funkcií, ako je napríklad Video On Demand (VOD), zdieľanie médií pomocou služby DLNA, pripojenie k internetu, správa vlastnej video knižnice apod. Novinka značky EVOLVEO k funkcii set-top boxu pridáva požadované funkcie a stáva sa súčasne multimediálnym univerzálnym prehrávačom a prijímačom pre väčšinu používateľov na súčasnom trhu. Dôraz je taktiež kladený na podporu českého a slovenského prostredia pre ľahké ovládanie a inštaláciu. Zariadenie obsahuje čistú verziu Android verzie 9 Pie (AOSP) bez pridaných nadstavieb. Tým je umožnené bežným aj náročným používateľom využívať pokročilé funkcie, aplikácie a streamovacie služby dostupné z knižnice Google Play.

Jadrom zariadenia je štvorjadrový 64bitový procesor 1,8 GHz ARM Cortex A53, grafický čip Mali-450 MP 750 MHz, 3GB operačná pamäť a 16GB vnútorná pamäť. K internetu je možné pripojiť EVOLVEO Hybrid Box T2 pomocou duálnej WiFi 2,4/5,8 GHz, 802.11 b/g/n/ac alebo ethernetovej LAN siete, prípadne pomocou konektora RJ45 s rýchlosťou 100 Mbps. Pre výstup obrazu je použité rozhranie HDMI štandardu 2.0 s podporou HDR10+ (spätne kompatibilné so staršími HDMI). Pre zvuk môžu používatelia využiť konektor pre optický zvukový výstup (SPDIF). K zariadeniu sa dajú pripojiť periférie alebo externý disk pomocou portov USB 3.0 alebo USB 2.0 (celkom dva USB porty). Ďalej je k dispozícii slot na microSDHC/SDXC kartu. Nechýba ani podpora Bluetooth 4.2.

EVOLVEO Hybrid Box T2 má DVB-T/T2/C tuner, ktorý podporuje aktuálne končiace digitálne (DVB-T), nastupujúce digitálne (DVB-T2) a káblové (DVB-C) pripojenie. Ladenie programov a ovládanie je riešené dedikovanou aplikáciou, ktorá je predinštalovaná v zariadení. Automatické spúšťanie tejto aplikácie je možné nastaviť ihneď po zapnutí. Nechýba obľúbená funkcia ako EPG (podpora časového nahrávanie), automatické ladenie a triedenie kanálov, TimeShift, rodičovský zámok, teletext, titulky a ďalšie funkcie.

Zariadenie je navrhnuté ako fanless, čo znamená celkom tichú prevádzku bez ventilátora s pasívnym chladením. Rozmery zariadenia sú 115 × 125 × 30 mm a jeho hmotnosť je 200 g.

Multimediálne zariadenie EVOLVEO Hybrid Box T2 je dostupné prostredníctvom siete internetových obchodov a vybraných predajcov. Doporučená koncová cena je 91 eur vrátane DPH. K multimediálnym centrám EVOLVEO je k dispozícii celý rad príslušenstva a doplnkov  pre väčšie a pohodlnejšie používateľské zážitky.

Značky: