Samsung na svojej udalosti Unpacked predstavil okrem rodiny telefónov Galaxy S21 a inteligentného prívesku Galaxy Smart Tag aj nové TWS slúchadlá Galaxy Buds Pro.

Galaxy Buds Pro v striebornej farbe

Galaxy Buds Pro v striebornej farbe

Tieto slúchadlá umožňujú bezdrôtové pripojenie pomocou Bluetooth pripojenia a teraz umožňujú aj aktívne odhlučnenie okolia. Na to sa dlho čakalo, rok 2021 a najnovšia verzia slúchadiel to priniesla na pokročilej úrovni. Galaxy Buds Pro tak umožňujú povedzme lepšie riadiť svet zvuku okolo vás.

Pozrite si aj video predstavenie nových slúchadiel

Môžete si totiž nechať prepúšťať zvuky okolia, ale môžete ich výrazne utlmiť a navyše sa dá zvoliť vonkajší zvuk – tzv. Ambient Sound. Ak sa rozhodnete pre najvyššie utlmenie zvukov z okolia, potom Buds Pro odfiltrujú až 99 % vonkajšieho hluku okolia. Ak ste v prostredí, kde je málo okolitého šumu – napr. pracujete v tichom prostredí Home Office – je lepšie znížiť úroveň potlačenia okolitého šumu. Slúchadlá vydržia viac na batériu a generovaný zvuk bude ešte vernejší.

Dizajn Buds Pro je podobný, ako v prípade predchádzajúcich slúchadiel Buds Live, súčasťou dodávky je nabíjacie puzdro. To je možné bezdrôtovo nabíjať aj z telefónu s podporou funkcie PowerShare. Pri drôtovom nabíjaní sa využije port USB-C.

O zvukovú stránku sa postarala spoločnosť AKG, ktorá dnes patrí do portfólia Samsung. Odolnosť voči vode v prípade Buds Pro je však až IPX7, mali by vydržať aj sprchovanie, ale pokojne si ich budete môcť zobrať napr. k moru. Prirodzene, dážď im neublíži a bez obáv v nich môžete cvičiť.

Vysoká odolnosť slúchadiel Buds Pro proti vode

Vysoká odolnosť slúchadiel Buds Pro proti vode

Buds Pro majú vo výbave 11 mm woofer pre basovú zložku a 6,5 mm tweeter pre vysoké tóny. Celkovo má byť zvuk z týchto slúchadiel podobný tomu, čo poznáme z mostových štúdiových slúchadiel. Ak telefonujte pomocou Buds Pro, slúchadlá s mikrofónmi eliminujú neželaný vonkajší zvuk a váš hlas bude jasný i zreteľný. Na to, aby ste to dosiahli, Samsung spolu s AKG zabudovali do tela každého zo slúchadiel až tri mikrofóny a akcelerometer. Jeden mikrofón je vo vnútri ucha, dva sú z vonkajšej strany. Jeden z dvojice vonkajších mikrofónov má vysoký pomer Signál/Šum a práve tento slúži na čisté zachytenie vášho hlasu. Ďalšou súčasťou týchto slúchadiel je technológia na ochranu pred vetrom. Teda, aj keď budete stáť vo víchrici vonku a vedľa vás bude štekať pes, mala by vás protistrana pri vašom telefonáte počuť zreteľne. Tak aspoň tvrdili v prezentácii pri týchto slúchadlách – uvidíme a vyskúšame špeciálne túto situáciu.

Fialová verzia slúchadiel Buds Pro

Fialová verzia slúchadiel Buds Pro

Potlačenie okolitého hluku pritom funguje inteligentne. Jednak môžete nastaviť stupeň potlačenia hluku manuálne, alebo to robia slúchadlá Buds Pro úplne automaticky. K tomu pripočítajte ešte možnosť nastavenia hlasitosti Ambient Sound a to v štyroch stupňoch. Ideálne na to, keď chcete so slúchadlami behať, pritom si dať do pozadia energetickú hudbu, ale potrebujete zároveň vnímať aj okolitú premávku.

Potlačenie hluku okolia a Ambient Sound tu funguje v harmónii. Oceníte napr. vtedy, ak ste v tichej knižnici, čítate si spolu so zvukovým sprievodom v pozadí a zrazu začnete hovoriť s vašimi priateľmi. Budete ich pritom počuť zreteľne. Buds Pro totiž rozpoznajú, že ste začali hovoriť, a teda stiahnu hlasitosť hudby v pozadí a umožnia vám dobre počuť okolie. Ak skončíte vašu konverzáciu, slúchadlá sa zase vrátia do pôvodného nastavenia s hlasnejším režimom Ambient Sound a môžete pokojne čítať ďalej.

Galaxy Buds Pro samozrejme dobre zapadajú do celého ekosystému Samsung. Veľmi jednoducho ich dokážete prepínať medzi viacerými zariadeniami. Pozrite si nasledovnú situáciu: sledujete video na vašom Galaxy tablete YouTube s využitím Buds Pro a zároveň máte prichádzajúci hovor na vašom Galaxy telefóne. Pri tejto situácii sa automaticky prepojí zdroj zvuku pôvodne tablet na telefón, aby ste mohli zodpovedať hovor a to bez toho, aby ste si museli dať slúchadlá von z uší. Po skončení hovoru sa zdroj zvuku pre slúchadlá opäť stane tablet a vy pokračujete v sledovaní videa na YouTube. Táto funkcia funguje len na Galaxy smartfóne a Galaxy tablete s rozhraním One UI 3.1 a vyššie, pričom obe zariadenia musia byť zaregistrované na rovnaké Samsung konto.

Slúchadlá Buds Pro

Slúchadlá Buds Pro v ekosystéme Samsung

Ak máte pripojený smartfón alebo tablet k slúchadlám Buds Pro, môžete využiť funkciu 360 Audio, čo je porovnateľné so zážitkom z moderného kina pri sledovaní filmu. Zvuk totiž slúchadlá prehrávajú tak, ako keby šlo o multikanálový reproduktor a vy dokážete zo zvuku rozpoznať, odkiaľ prichádzajú jednotlivé osoby v scéne.

Buds Pro vydržia na batériu dosť dlho – až 8 hodín s vypnutým aktívnym potlačením okolitého hluku a tiež s vypnutým prebudením cez Bixby. S využitím batérie v nabíjacom puzdre sa výdrž dá predĺžiť o 21 hodín. Pokiaľ si zapnete aktívne potlačenie hluku a budete používať prebudenie pomocou Bixby, výdrž na batériu je 5 hodín. Kapacita batérie v slúchadlá je 60 mAh, kapacita v nabíjacom puzdre je 472 mAh. Ak sa vám v slúchadlách minie batéria, po 5 minútach nabíjania v puzdre vydržia slúchadlá na ďalšiu hodinu prehrávania hudby.

Slúchadlá Buds Pro v nabíjacom puzdre

Slúchadlá Buds Pro v nabíjacom puzdre

Slúchadlá sa majú pohodlne nosiť, ich hmotnosť je len 6,3 gramu a hmotnosť puzdra je 45 gramov (rozmery puzdra sú 50 × 50,2 × 27,8 mm).

Cena týchto slúchadiel na našom trhu je 229 eur, na výber je farba čierna, strieborná a fialová. Predobjednávky sú od 14. januára, predaj začína 29. januára 2021. Ako darček k predobjednávke dostanete bezdrôtovú nabíjaciu podložku EP-P1300T v hodnote 39,90 eur. Pomocou nej dokážete nabíjať nielen slúchadlá, ale aj smartfón či inteligentné hodinky. Na získanie tohto darčeku nie je potrebná registrácia, dostanete ho spolu so slúchadlami.

Telefóny z rodiny Galaxy S21

Rodina Samsung Galaxy S21: Úplne všetky vlastnosti, ceny a darčeky k predobjednávke u nás (VIDEO TOUCHIT)

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.