Spoločnosť Acer dnes na tlačovej konferencii v New Yorku predstavila úplne novú líniu notebookov Aspire.

Tieto notebooky (od Aspire 1 a Aspire 3 pre rodiny a študentov, cez praktický Aspire 5 až po špičkový Aspire 7) sa vďaka systému Windows 10 postarajú o splnenie širokej škály potrieb svojich používateľov.

Pre tých, ktorí hľadajú vysoký výkon, je určený Aspire 7 osadený procesorom Intel Core i7 siedmej generácie a grafickou kartou NVIDIA GeForce GTX 1060.

Aspire 5 bol navrhnutý pre tých, ktorí chcú tvrdo pracovať, a ešte tvrdšie hrať hry – ponúkne skvelý procesorový aj grafický výkon a voliteľný Full HD displej. Modely Acer Aspire 1 a 3 boli navrhnuté pre každodenné úlohy, nechýba im bezdrôtová technológia 802.11ac, skvelé funkcie pre lepšie zážitky z multimediálneho obsahu a pohotový, ľahko ovládateľný touchpad Precision Touchpad.

Aspire 1 – Základ pre éru cloudu

Aspire 1 bol navrhnutý tak, aby bol tým pravým pre používateľov, ktorí hľadajú notebook pre zdieľanie obsahu s rodinou, pre surfovanie na internete alebo pre tých, ktorí skrátka chcú druhé zariadenie. Jeho súčasťou je jednoročné predplatné kancelárskeho balíka Office 365 Personal a 1 TB priestor na cloudovom úložisku OneDrive.

Vďaka bezdrôtovej technológii 802.11ac, ktorá je trikrát rýchlejšia oproti tradičným bezdrôtovým technológiám, jednému portu USB 3.0, dvom portom USB 2.0, rozhraniu HDMI a ethernetu má Aspire 1 zaručenú bezproblémovú konektivitu.

Tento 14″ notebook je osadený procesorom Intel Celeron alebo Pentium, 32 alebo 64 GB eMMC pamäťou, 4 GB operačnou pamäťou DDR3L a grafikou Intel HD Graphics, pričom sa môže pochváliť až 9-hodinovou výdržou batérie. To všetko je usadené v elegantnom šasi s hrúbkou menšou ako 18 mm a celkovou hmotnosťou iba 1,65 kg.

Aspire 3 – Pre každodennú prácu

Notebooky Aspire 3 sú na rozdiel od predchádzajúceho modelu obohatené o vyšší výkon pre náročnejšie nasadenie pri sledovaní multimédií.

Aspire 3 je vybavený buď 14 „HD, 15,6“ HD alebo 15,6 „Full HD displejom a procesorom Intel Core, Celeron alebo Pentium spoločne s 12 GB pamäťou. Môže sa pochváliť technológiou Acer BlueLightShield, ktorá znižuje mieru vystavenia modrému svetlu, čo napomáha k zníženiu únavy očí.

Aspire 5 – Ťahúň, ktorý vyčnieva z davu

Notebook Aspire 5 sa môže pochváliť lepšími schopnosťami aj dizajnom, aby spĺňal aj náročnejšie požiadavky používateľov a ich životného štýlu. Je to spoľahlivý ťahúň pre každého, kto potrebuje tvoriť a zdieľať najrôznejší obsah. Či už užívatelia budú upravovať fotografie alebo publikovať on-line, je Aspire 5 základným nástrojom, s ktorého pomocou si ľahko zorganizujú svoj rušný život.

Aspire 5 je osadený procesorom Intel Core siedmej generácie, najnovšou grafikou NVIDIA GeForce a 20 GB pamäťou DDR4 SDRAM 2400 MHz. Čo sa týka úložiska, na výber je celý rad možností od pevného disku s kapacitou až 2 TB po M.2 SSD s kapacitou až 256 GB.

Vylepšený multimediálny výkon je to, čím Aspire 5 jednoznačne vyčnieva z davu. Jeho 15,6″ HD alebo Full HD displej s technológiou IPS poskytuje konzistentné farby aj obraz zo širokých pozorovacích uhlov. Technológia Acer TrueHarmony prináša živý zvuk, zatiaľ čo dvojica digitálnych mikrofónov s technológiou Acer Purified.Voice zaisťuje skvelé fungovanie hlasovej asistentky Cortana. Okrem toho certifikácia Skype for Business zaisťuje krištáľovo čistú komunikáciu bez oneskorenia.

Pre pripojenie ďalších periférií slúži port USB 3.1 typ C Gen 1, port USB 3.0 s podporou nabíjania zariadení aj pri vypnutom notebooku a ďalšie dva porty USB 2.0.

Aspire 7 – Vysoký výkon pre tvorcov obsahu

Na špici línie Aspire sedí notebook Aspire 7, ktorý je určený pre profesionálov, ako sú dizajnéri a pre každého, kto potrebuje špičkové schopnosti a výkon, aby boli uspokojené jeho profesionálnej ambície.

Vnútri úhľadného šasi notebooku Aspire 7 sa ukrýva výkonný procesor Intel Core siedmej generácie so štandardnou voltážou a grafická karta až NVIDIA GeForce GTX 1060. Aby mohli používatelia čo najlepšie využiť všetok tento výkon, je Aspire 7 osadený až 32 GB pamäťou DDR4 SDRAM 2400MHz a úložiskom s dostatočnou kapacitou ( 2TB HDD až 512GB M.2 SSD). Aspire 7 je tiež vybavený HD kamerou s funkciou HDR, zatiaľ čo funkcia Dolby Audio Premium poskytuje skvelé zážitky z multimédií.

Rýchle pripojenie k sieti zabezpečuje bezdrôtová technológia 2×2 MIMO 802.11ac a gigabitový ethernet. Nechýba rovnaká sada portov ako u Aspire 5 vrátane možnosti nabíjania aj pri vypnutom notebooku. To všetko je zasadené do úhľadne navrhnutého šasi s prémiovým hliníkovým krytom, ktorý je opatrený vysoko štylizovanou textúrou. Aspire 7 je vybavený buď 15,6″ alebo 17,3″ displejom.

Cena a dostupnosť

Notebooky Acer Aspire 1 budú v oblasti EMEA k dispozícii v júni za cenu od 259 €, Acer Aspire 3 za cenu od 399 €, Aspire 5 za sumu od 549 €. Notebooky Acer Aspire 7 budú dostupné v júli za cenu od 899 €.

Značky: