Za touto inováciou stoja spoločnosti Qualcomm a Trimble.

Tie oznámili rozšírenú spoluprácu v oblasti určovania polohy. Inovácie sa dostanú najskôr do vlajkových lodí s Androidom, avšak po čase by sa mali dostať aj nižších modelov.

Okrem smartfónov budeme môcť túto technológiu používať aj v automobilovom priemysle, kde výrobcovia a dodávatelia budú využívať rovnaké výhody, ako aj pokročilé asistenčné systémy a riešenia pre autonómne riadenie.

Za všetkým je potrebné hľadať technológiu Trimble RTX GNSS. Tá bude zatiaľ fungovať iba s vlajkovými čipmi Snapdragon 8 Gen 1 a Snapdragon 888, pričom na trhu by sa mala objaviť v najbližších týždňoch.

Trimble RTX MobilityZdroj: Prnewswire
Trimble RTX Mobility

Trimble v spolupráci s Qualcommom pracuje na zvýšení presnosti určovania polohy pre smartfóny na úrovni necelého jedného metra, čo je 5-krát presnejšie v porovnaní s aktuálne používanými platformami mobilných korekčných služieb.

Pre používateľov to zabezpečí presnejšie a kvalitnejšie navigovanie na úrovni jazdných pruhov. Je potrebné sa však pripraviť, že Android zariadenia, ktoré to umožnia, nebudú práve najlacnejšie.

Zdroj: Prnewswire

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.