Dôvodom je ochrana dát používateľov.

Donald Trump pred pár dňami oznámil, že plánuje zakázať aplikáciu TikTok na území USA. Dôvodom je ochrana používateľských dát a súkromia. Vláda USA totiž tvrdí, že TikTok sprístupňuje dáta z aplikácie čínskej vláde.

Záchranou pre TikTok by mohla byť akvizícia zo strany Microsoftu. Ten oficiálne potvrdil záujem o kúpu americkej divízie čínskej sociálnej siete. Na správu upozornil portál Windows Central. Microsoft by chcel úspešne ukončiť akvizíciu do 15. septembra 2020, pričom jej hodnota by sa mala pohybovať na úrovni 5 miliárd dolárov.

Prevádzkovateľom sociálnej siete TikTok je čínska firma ByteDance. Jej hodnota sa odhaduje na 50 miliárd dolárov, pričom 70% jej investorov sú Američania. Aj napriek tomu ju vláda USA obvinila, že používateľské dáta posúva čínskej vláde.

Dá sa predpokladať, že rovnaké problémy, akým teraz čelí TikTok, čakajú v USA aj ďalšie čínske aplikácie, napr. WeChat. Trump ich bude chcieť pravdepodobne takisto zakázať, predaj firiem je tak jedna z možností ako tomu predísť.

Zdroj: WindowsCentral

Prečítajte si aj:

Varovanie pre rodičov a tínedžerov: Používanie sociálnej siete TikTok prináša značné riziko

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit