Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť TP-Link, popredný svetový dodávateľ sieťových produktov, predstavuje na trhu nový AC1300 bezdrôtový USB adaptér Archer T4U Plus, ktorý ponúka dvojpásmové pripojenie, silný signál aj dve externé antény pre vyššiu stabilitu pripojenia.

Vysoká rýchlosť pripojenia aj stabilita

Vďaka USB adaptéru TP-Link Archer T4U Plus si k svojej domácej bezdrôtovej Wi-Fi sieti môžete pripojiť napríklad aj stolný počítač, ktorý štandardne Wi-Fi modulom vybavený nie je, prípadne zvýšiť rýchlosť súčasného riešenia. Zariadenie dokáže prijímať signál Wi‑Fi v dvoch samostatných pásmach, pričom vďaka podpore štandardu 802.11ac môžete očakávať vysokú rýchlosť pripojenia. Menovite ide o až 400 Mb/s v pásme 2,4 GHz a 867 Mb/s v pásme 5 GHz. Kým prvé pásmo je vhodné na bežné surfovanie alebo písanie e-mailov, v tom druhom môžete napríklad streamovať video a on-line hry alebo sťahovať objemné súbory.

Vďaka spomenutým duálnym fyzickým anténam s vysokým ziskom signálu 5 dBi je prenos a príjem dát silnejší a stabilnejší, a dokáže prejsť viacerými prekážkami vrátane masívnych stien a podláh. Stabilnú rýchlosť si tak môžete užiť bez výpadkov a výrazných latenciií. Antény navyše môžete vďaka otočnému kĺbu nastaviť tak, aby bol príjem v danom prostredí opäť čo najvyšší. Rýchlosť zvyšuje aj podpora USB 3.0, štandardu, ktorý prináša svižnejšie pripojenie samotného adaptéra k počítaču a rýchlosti 802.11ac úplne vyhovuje.

Rýchlosť posilňujú i ďalšie funkcie

Vďaka technológii MU-MIMO sú k dispozícii hneď dva simultánne dátové prúdy, ktoré pri použití s ​​vhodným routerom ďalej posilňujú priepustnosť a efektivitu siete. Routery s podporou MU-MIMO pritom v dnešnej dobe tvoria drvivú väčšinu portfólia TP-Linku, takže na strane routeru vás už v tomto smere nič brzdiť nemusí.

Flexibilný dizajn uľahčí hľadanie signálu

Vďaka flexibilnému dizajnu a metrovému predlžovaciemu káblu môžete USB adaptér TP-Link Archer T4U Plus umiestniť kamkoľvek v okolí pripojovaného počítača, kde práve nájdete ten najlepší signál. Rýchle nastavenie uľahčuje aj CD s ovládačmi kompatibilnými s operačnými systémami Windows 10/8.1 /8/7 a MacOS, o zabezpečenie sa potom starajú šifrovacie štandardy WPA / WPA2.

Kľúčové vlastnosti Archer T4U Plus:

  • Ultrarýchla Wi-Fi – bezdrôtové rýchlosti 1300 Mb/s (400 Mb/s v pásme 2,4 GHz a 867 Mb/s v pásme 5 GHz) s podporou novej generácie štandardu Wi-Fi 802.11ac
  • Dvojpásmové bezdrôtové pripojenie – pásmo 2,4 GHz a 5 GHz pre flexibilné pripojenie
  • Duálne antény s vysokým ziskom – Vylepšený dosah, kvalita signálu a prenosový výkon
  • MU-MIMO – Poskytuje vysoko efektívne bezdrôtové pripojenie
  • Super rýchly USB 3.0 port – Až 10x rýchlejšie prenosové rýchlosti než s USB 2.0
  • Nastaviteľná viacsmerová anténa – Umožňuje flexibilné nasadenie pre najlepší príjem

Viac informácií o produkte nájdete tu:

https://www.tp-link.com/cz/home-networking/adapter/archer-t4u-plus/

Značky: