Kingston MobileLite Duo 3C je malá a kompaktná čítačka microSD kariet. V porovnaní s niektorým konkurenčným príslušenstvom je toto zariadenie pomerne priamočiare, čo sa funkcionality týka. Dokáže čítať iba pamäťové karty formátu microSD a k počítaču či mobilnému zariadeniu si ju môžete pripojiť pomocou USB-C rozhrania alebo cez klasický USB port. V oboch prípadoch podporuje prenosové rýchlosti na úrovni USB 3.0, resp. USB 3.1 Gen 1 – teda maximálne 5 Gbps.

Čítačka má metalický povrch a rozmery 43 × 18 × 11 mm. Slot na microSD karty je umiestnený pomerne nenápadne v blízkosti USB-C konektora. Na druhej strane čítačky je USB konektor štandardnej veľkosti. Počas nášho testovania sme namerali totožné prenosové rýchlosti pri použití oboch konektorov. Prenosové rýchlosti sú samozrejme ovplyvnené aj rýchlosťou vloženej karty.

Cena: 19,99 EUR
Zapožičal: Kingston

Tento článok vyšiel aj v tlačenom vydaní TOUCHIT č. 12/2017, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit