Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Nové kamery z modelového radu AXIS M20 sú vhodné ako do interiéru tak aj pre vonkajšie inštalácie, majú vstavaný infračervený (IR) prísvit pre účinný video dohľad aj v úplnej tme a sú vybavené pokročilými technológiami, vrátane analytiky na báze umelej inteligencie s jednotkou hlbokého učenia.

Obe kamery ponúkajú kompletné pokrytie vďaka širokému zornému poľu a vysokej úrovni zobrazenia detailov s rozlíšením 2 alebo 4 megapixely.

Dva nové modely v modelovom rade AXIS M20 sú kompaktné a cenovo dostupné. Stále však ponúkajú detailný obraz a pokročilú video analytikou využívajúcu umelú inteligenciu a hlboké učenie.

Spoločnosť Axis Communications, svetový líder v oblasti IP kamier, predstavuje svoje najnovšie malé kamery v tzv. „bullet“ dizajne AXIS M2035-LE a AXIS M2036-LE. Napriek malým rozmerom ide o extrémne odolné a technologicky vyspelé kamery, pre ktoré je k dispozícii aj bohaté príslušenstvo umožňujúce flexibilnú montáž. Možno ich inštalovať v teplom i chladnom prostredí, v interiéri aj exteriéri, majú integrovanú slnečnú clonu na ochranu pred dažďom a slnkom a ponúkajú pokročilú video analytiku. Vďaka využitiu jednotky hlbokého učenia využívajúcej umelú inteligenciu s detekciou objektov pomocou aplikácie AXIS Object Analytics je možné priamo v kamere používať pokročilú a veľmi efektívnu analytiku, ktorá okrem iného pomáha aj eliminovať množstvo falošných poplachov, a tým znižuje celkové náklady na prevádzku bezpečnostných systémov.

„Kamery v tomto modelovom rade majú výhodný pomer ceny a výkonu, sú všestranné vďaka malým rozmerom a poskytujú vysoko kvalitný video dohľad v interiéri aj exteriéri vo dne i v noci, povedal Jakub Sedlmajer, manažér pre kľúčových zákazníkov spoločnosti Axis Communications v regióne strednej a východnej Európy. „Majú široký pozorovací uhol, čo znamená, že aj s nižším rozpočtom je možné pokryť väčšie plochy. ideálne pre video dohľad v maloobchodných predajniach, v bankách, v školách alebo v zdravotníctve.“

Rozlíšenie 2 alebo 4 megapixely

Kamera AXIS M2035-LE má 2 MPx senzor, ktorý poskytuje obraz v HDTV rozlíšení 1080p. Dodáva sa s 2 typmi objektívov, ktoré majú rôznu šírku záberu. Kamera má odolné kovové telo s certifikátom IK08 (ochrana proti nárazom) a je odolá aj voči vode a nepriaznivému počasiu (certifikáty IP66/IP67 NEMA 4X). Čierna obruč okolo objektívu eliminuje množstvo odrazov pri používaní integrovaného IR prístvitu, vďaka čomu dokáže kamera snímať ostrý obraz za každých svetelných podmienok, aj v úplnej tme. Rovnako odolná je aj kamera AXIS M2036-LE so 4 MPx senzorom a rozlíšením Quad HD 1440p.

Obe kamery sú už priamo z výroby dodávané so zaostreným objektívom, čo zjednodušuje a urýchľuje proces inštalácie. Zadný box kamier je priestranný a utesnený pre bezpečné a pohodlné uloženie kabeláže pri montáži. Kamery sú vďaka PoE napájaniu, bohatému doplnkovému príslušenstvu a najrôznejším držiakom pripravené pre flexibilné inštalácie kdekoľvek je to potrebné – na steny, na stropy, na stĺpy, do rohov a napr. aj priamo do stropných otvorov pre osvetlenie v predajniach.

Pripojenie IP reproduktoru

Technológia edge-to-edge umožní prelinkovať kamery s audio zariadením Axis ako je napr. IP reproduktor, ktorý sa následne bude správať ako keby bol priamou súčasťou tejto kamery. V základnej výbave kamier sú samozrejme aj obrazové technológie Lightfinder, WDR alebo Zipstream s podporou H.264/H.265. Samozrejmosťou sú tiež vstavané funkcie kybernetickej bezpečnosti, ako je napríklad Axis Edge Vault, ktorá chránia ID zariadení Axis a zjednodušuje autorizáciu zariadení Axis v sieti.

Medzi kľúčové vlastnosti M2035-LE patria:

  • vysoká kvalita obrazu v rozlíšení HDTV 1080p
  • kompaktné, odolné a ľahké telo
  • výkonná analytika s hlbokým učením
  • Zipstream podporujúci kodeky H.264 a H.265
  • možnosť inštalácie aj v exteriéri s IR prísvitom

Medzi kľúčové vlastnosti M2036-LE patria:

  • rozlíšenie Quad HD 1440p / 4 Mpx
  • kompaktné, odolné a ľahké telo
  • výkonná analytika s hlbokým učením
  • Zipstream podporujúci kodeky H.264 a H.265
  • možnosť inštalácie aj v exteriéri s IR prísvitom

Nové kamery budú k dispozícii v bielej alebo čiernej farbe prostredníctvom distribučných kanálov a siete partnerov spoločnosti Axis v 1. štvrťroku 2022.

Značky: