Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Máš občianske združenie, neziskovku, nadáciu či neinvestičný fond? Je tvoja .sk doména už obsadená? Alebo chceš priamo naznačiť, že si ten, kto pomáha iným? Teraz ti SK-NIC prináša spôsob ako dať o sebe vedieť vo virtuálnom svete – prostredníctvom novej domény s koncovkou org.sk!

Čo to vlastne je? Generická doména .org je už roky vo svete známa ako koncovka definujúca organizácie, ktoré nevykazujú zisk zo svojej činnosti. A teraz prichádza aj na Slovensko!

V SK-NIC dostala do vienka titul „s polovičnou cenou“. V praxi to bude znamenať, že cena za registráciu a predĺženie domény s koncovkou org.sk bude polovičná oproti cene za registráciu „bežnej“ domény .sk.

Pripomíname, že táto koncovka je určená len občianskym združeniam, nadáciám, neinvestičným fondom či neziskovým organizáciám!

„Každý z nás potrebuje niekedy pomoc. A organizácie, ktoré pomáhajú, ju potrebujú tiež. My sme sa rozhodli, že pomôžeme tam, kde sme najlepší – pri ponuke domény s najkrajšou doménovou koncovkou .sk. Tieto organizácie majú v súčasnosti určite náročné obdobie a preto pevne verím, že našu pomoc privítajú a využijú. Pri jednej doméne s koncovkou org.sk je to možno iba malá pomoc, ale pri ďalších org.sk už táto pomoc nadobúda viditeľný charakter,“ povedal Peter Bíro, riaditeľ spoločnosti SK-NIC.

Registráciu domén s koncovkou org.sk spustí SK-NIC v auguste 2021. Registrovať ich bude možné rovnakým spôsobom ako domény s koncovkou .sk u všetkých dobrých registrátorov. Aktuálny zoznam registrátorov je k dispozícii na dedikovanom webe spoločnosti SK-NIC, a.s.

SK-NIC od roku 2019 podporuje prostredníctvom Fondu SK-NIC školy, organizácie či jednotlivcov. Zhrnutie aktivít v uplynulom roku si môžete pozrieť v krátkej správe. Spustením doménovej koncovky org.sk chce SK-NIC ďalej prispieť k zlepšeniu a spestreniu virtuálneho Slovenska.

Pre viac informácií sledujte web https://sk-nic.sk/

Značky: