Chrome pre Androidy rovnako získa možnosť zoskupenia kariet.

Prehliadač Google Chrome sa neustále vylepšuje a prináša nové funkcie pre svojich používateľov. Aj vďaka tomu si drží svoju stálu pozíciu na trhu a bez akýchkoľvek pochýb sa môže prehlásiť za najobľúbenejší a najvyužívanejší internetový prehliadač na viacerých platformách. Existencia prehliadača na viacerých druhoch zariadení však aj v mnohých prípadoch znamená, že funkcie sú rozdielne v rôznych druhoch tohto prehliadača.

Už je to nejaký ten mesiac odkedy sa do verzie prehliadača pre počítače dostala možnosť zoskupenia kariet. Táto funkcia prišla do verzií pre operačný systém Windows aj macOS. Okamžite si tak získala pozornosť používateľov, nakoľko im umožnila vyčistiť ich panel s kartami a nepotrebné karty zoskupiť do akéhosi priečinka s kartami. Ten si môžu upraviť a pomenovať podľa vlastných preferencií a vylepšiť tak svoju efektivitu práce s prehliadačom. A teraz táto funkcia prichádza aj do Android smartfónov.

Skupiny kariet prichádzajú aj do Chrome pre Android

Funkcia, ktorá je už dôverne známa používateľom prehliadača Chrome v počítačoch, teraz mieri aj do Android smartfónov. Táto možnosť zoskupenia kariet bola nájdená vo verzii Canary, pričom prvý náznak funkcie v Androidoch bol už v januári. Vďaka takýmto skupinám budú môcť aj používatelia Android smartfónov zefektívniť svoju prácu s prehliadačom a jednoducho nájsť karty, ktoré potrebujú využívať.

google chrome logo na smartfoneZdroj: deepanker70 / Pixabay

Nastaviť si takto môžete napríklad skupinu na pracovné karty, osobné používanie či zábavu a ďalšie. Neprehľadné zoskupenie kariet tak už nebude problémom, pričom aj v Androidoch si budete môcť svoje skupiny pomenovať či farebne odlíšiť.

Aktuálne je táto funkcia stále dostupná len v Chrome Canary a nie je jasné, kedy sa dostane medzi širokú verejnosť. Je v štádiu testovania, keď k nej majú prístup len developeri a akonáhle bude v stave stability, tak sa dostane aj medzi ostatných. Môže to však ešte nejaký čas potrvať, v každom prípade ide o skvelú správu pre každého, kto využíva svoj prehliadač aj na produktívne účely.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.