Úprava obrázkov je neraz trochu zdĺhavá činnosť.

Práve tento program z nej urobí aktivitu na niekoľko kliknutí myšou. S obrázkami sa dá postupne vyhrať, no zvoliť môžete aj hromadný režim úprav.

Optimalizácia nemá toľko možností, ako v prípade nejakého fotoeditora. Sústreďuje sa na štyri hlavné oblasti. A to v prvom rade na zmenšenie veľkosti súboru danej fotky. Nielen fotografie z fotoaparátu, ale už aj z mobilu majú veľkosť presahujúcu jej bežné využitie. Treba ich potom zbytočne zmenšovať a upravovať ich veľkosť. Tu sa dá fotografia zmenšiť parametrom kvality. Dosiahnete menšie JPEG obrázky a stále na nerozoznanie od pôvodného. S jedným rozdielom – ľahšie ich pošlete cez email, pretože nebudú mať 4 MB ale desatinu svojej pôvodnej veľkosti.

Obrázky sa dajú rozostrovať, takisto po jemných krokoch, upravovať im jas a kontrast. Program má špeciálny algoritmus, ktorý upravuje obrázky bez straty ich vizuálnej kvality a najmä farebnosti. Dosahuje to znižovaním počtu farieb, ktoré obrázok obsahuje. Vďaka tomu je vo výsledku menší, ale voľným okom tieto rozdiely nie sú poznať.

Úprava obrázka v režime jemného ladenia, ako bude vo výsledku vyzerať

Na výber je viac optimalizácií a samozrejme, isté straty tu nastávajú. Podľa potreby sa dajú vybrať štyri úrovne optimalizácie. Ich výsledok vás prekvapí. Pri najsilnejšej optimalizácii dokážete dosiahnuť až 5-násobné zmenšenie. Pri pohľade na oba obrázky pred a po úprave nepoznáte na počítači prakticky žiadny rozdiel. Na jemné úpravy sa dá zvoliť hlavný režim, keď vidíte vedľa seba dve verzie obrázkov a porovnávate ich.

Každá zmena v jednom zo spomínaných obrázkov prekreslí obrázok na novú podobu. Ak teda potrebujete upraviť farebnosť, jas, kontrast, dá sa to v jemných krokoch. Optimalizácia z hľadiska veľkosti súboru, nie rozmerov obrázka je pritom hromadná. Pôvodné obrázky zostanú na svojom mieste, pred ich premenou na menšie súbory si vyberiete nové miesto na ich uloženie.

Registrácia

Program dokáže v skúšobnej verzii optimalizovať len 20 obrázkov. My však máme pre vás úplnú verziu, ktorá bude fungovať celý rok od aktivácie a nemá žiadne obmedzenia. Môžete teda optimalizovať neobmedzené množstvo obrázkov. Na tejto stránke treba vložiť len vašu emailovú adresu. Po odoslaní adresy sa zobrazí priamo v prehliadači aktivačný kľúč. Ten stačí zadať do programu po jeho inštalácii.

Hlavné výhody:

  • Rapídne zmenšenie obrázkov bez straty vizuálnej kvality, hromadné úpravy, jemné ladenie fotografií

Stiahnete zadarmo TU

Tento článok vyšiel aj v tlačenom septembrovom vydaní TOUCHIT č. 9/2017, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.