Spoločnosť Luxshare bude v ich výrobe priamo konkurovať taiwanskému Foxconnu.

Luxshare Precision je jedným z dodávateľov spoločnosti Apple. Aktuálne začína v Číne budovať novú “megatováreň„, čím dosiahne významný nárast kapacity na montáž iPhonov. Podľa dostupných informácií sa dozvedáme, že spoločnosť buduje výrobný závod s rozlohou 285 000 metrov štvorcových v čínskom meste Kunshan. Celková investícia pritom predstavuje 1,73 miliardy dolárov.

Podľa plánov je možné, že prvé výrobné linky na výrobu iPhonov budú spustené už niekedy v polovici roka 2022, kedy by mala byť dokončená prvá fáza výstavby. Spoločnosť dúfa, že už v roku 2022 sa jej podarí zvýšiť objem výroby zo 6,5 milióna kusov na 12 až 15 miliónov kusov. Začiatkom tohto roka spoločnosť získala aj kontrakt na výrobu približne 3 % modelov iPhone 13.

Tim Cook vo Foxconne

Okrem obrovskej výrobnej plochy s rozlohou 40 futbalových ihrísk, si spoločnosť Luxshare prenajala a zrekonštruovala aj neďaleký závod, ktorý predtým vlastnila spoločnosť Compal. Tá sa zaoberala montážou iPadov.

Fakt, že v Číne vzniká ďalšia megatováreň na výrobu Apple produktov nám dáva najavo, ktorým smerom by sa mohol celý dodávateľský reťazec spoločnosti Apple uberať. Aktuálne sa síce väčšina iPhonov montuje na Taiwane (60 %), ale čoskoro sa to môže významne zmeniť v prospech Číny.

Luxshare okrem iPhonov vyrába aj slúchadlá AirPods.

Zdroj: AppleInsiders

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.