Oproti klasickej verzii tohto čipsetu ponúka vyšší výkon.

Doslova iba pred pár hodinami spoločnosť Samsung v San Franciscu predstavila nové smartfóny série Galaxy S23, ktoré do svojej výbavy dostali aj exkluzívnu verziu čipovej sady Snapdragon 8 Gen 2. Táto verzia pracuje s vyššími taktovacími frekvenciami pri CPU aj GPU. Portál AndroidAuthority teraz zverejnil, v čom presne sa čipová sada Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy líši od štandardnej verzie tohto najvýkonnejšieho čipsetu spoločnosti Qualcomm.

Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy zvyšuje primárny takt o 0,16 GHz a takt GPU o 39 MHz. Je preto možné, že práve tento čipset by mohol v skutočnosti byť verziou Snapdragon 8+ Gen 2, čo môže naznačovať zmenu v stratégii uvádzania nových vlajkových čipsetov. Aj preto je otázne, či sa v polovici tohto roka dočkáme “plus” verzie čipovej sady Snapdragon 8 Gen 2, prípadne aké bude mať parametre. 

Rodina telefónov Galaxy S23Zdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
Rodina telefónov Galaxy S23

Parametre čipovej sady Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy ponúkajú telefónom série Galaxy S23 ako prvým funkciu Cognitive ISP. Tá umožňuje sémantickú segmentáciu v reálnom čase pre ešte kvalitnejšie fotografie, na základe identifikácie objektov a predmetov v scéne. Často sa využíva pri funkciách, ako je napríklad portrétny režim alebo režim AI. Rozdiel je však v tom, že riešenie od spoločnosti Qualcomm je rýchlejšie a ponúka detailnejšiu identifikáciu na úrovni pokožky, vlasov, zubov, textílií a ďalších. 

Nedávne správy dokonca naznačili, že Samsung by mohol vlajkové čipové sady Snapdragon použiť aj budúci rok v celej sérii Galaxy S24. Táto domnienka je založené hneď na dvoch možných scenároch. Keďže je možné, že Samsung nestihne včas pripraviť svoju vlastnú čipovú sadu pre budúcoročné vlajkové Galaxy telefóny, tak aj naďalej sa bude musieť spoliehať na Qualcomm. Na druhej strane si myslíme, že ani Qualcomm nebude “jednorázovododávať exkluzívne čipové sady pre vlajkové Galaxy telefóny. Tento kontrakt sa pravdepodobne uzatváral na dlhšie časové obdobie. 

Potvrdenie oboch možností je však ešte veľmi vzdialené, keďže iba teraz bola predstavené séria Galaxy S23. Všetko dôležité sa o nej dozviete vo videu nižšie.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.