Spoločnosť BlackBerry patrila v minulosti k lídrom v odvetví smartfónov.

Už po krátkom čase spoločnosť nedokázala držať tempo s platformami iOS a Android a nachádzala sa na pokraji existencie. Pred pár rokmi ju získal čínsky gigant TCL a týmto spojením BlackBerry aj vstúpilo do sveta platformy Android. Za posledné mesiace sme sa zo strany BlackBerry nedočkali takmer žiadnych nových prírastkov, pričom to aj do budúcnosti vyzerá tak, že modely smartfónov od BlackBerry budú zastupovať skôr cenovo dostupnejšiu strednú triedu.

Ako informuje portál GSMArena, na nedávnom podujatí CCS Insight Predictions, generálny manažér Stefan Streit uviedol, že spoločnosť nemá v pláne v blízkej dobe predstaviť BlackBerry telefóny s podporou 5G sietí.

Jedným z dôvodov je aj fakt, že zariadenia BlackBerry nie sú zamerané na hry a zábavu a e-mail už aj pri dnešnom pokrytí 4G sa dokáže sťahovať naozaj veľmi rýchlo. 

Na druhej strane, vlastník značky BlackBerry (TCL), budúci rok predstaví dostupné 5G zariadenia ako súčasť svojej vlastnej značky telefónov Alcatel. K týmto zariadeniam poznáme iba zopár základných údajov. Cena by sa mala pohybovať pod hranicou 600 dolárov a ich uvedenie na trh by sa malo udiať v druhej polovici roka 2020.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Recenzia BlackBerry KEY2 LE: Lacnejšia verzia modelu KEY2

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.