Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Mimoriadne vysoké teploty môžu mať vplyv aj na stav diaľnic a rýchlostných ciest. Preto ich počas letných dní často kontrolujeme. Pokiaľ sa na komunikácii vytvorí deformácia alebo napríklad priečna nerovnosť (koľaj) na lokálnej úrovni, operatívne pristupujeme k oprave.

Vozidlá Diaľničnej patroly vykonávajú kontrolu stavu vozovky minimálne 4-krát za deň. Popritom kontrola prebieha aj zo strany regionálnych stredísk správy a údržby diaľnic a rýchlostných ciest. Pokiaľ zistia nerovnosti, označia ich a v čo najskoršom čase zabezpečia opravu. Podľa toho, o akú nedokonalosť ide, napríklad pri hrboľoch sa pristúpi k zmierneniu nerovnosti, teda k frézovaniu.

Vodiči, dbajte na bezpečnosť

Motoristi by počas horúčav nemali preceňovať svoje schopnosti. Využite našu sieť diaľničných odpočívadiel a občerstvite sa, keď pocítite únavu/diskomfort počas dlhých ciest. Nezabúdajte ani na dostatok tekutín, vždy majte vo vozidle pitnú vodu.

Prosíme, myslite aj na bezpečnosť cestárov

NDS apeluje na motoristov, aby dodržiavali obmedzenia súvisiace s opravnými prácami, a to najmä rešpektovanie rýchlostných limitov. Záleží nám totiž nielen na bezpečnosti motoristov, ale aj na zachovaní bezpečnosti našich pracovníkov v teréne. Prosíme, buďte obozretní a ohľaduplní voči nim. Najčastejším dôvodom nehôd, často aj smrteľných, je totiž práve nepozornosť alebo nerešpektovanie predpísanej zníženej rýchlosti.

Značky: