Herná učebňa ponúkne 15 výkonných počítačov.

Verejná stredná škola v nórskom Bergene plánuje rozšíriť učebný plán žiakov o nový predmet, zameraný na elektronický šport. Nový predmet bude vyučovať od budúceho roka, pričom potenciálni záujemcovia môžu hlasovať, ktoré hry by mali tvoriť učebný plán. V zozname sú kompetitívne tituly ako Dota 2, League of Legends, Counter-Strike a ďalšie.

Aktuálne sa v škole Garnes Vidaregåande Skule buduje špecializovaná herná učebňa, ktorá ponúkne 15 výkonných herných počítačov. Vyučovacej hodiny sa bude môcť zúčastniť 30 študentov – polovica bude hrať, druhá polovica bude fyzicky cvičiť a zlepšovať koncentráciu a reflexy. Čo sa samotného hrania týka, učitelia budú hodnotiť schopnosť komunikovať ako aj znalosti taktiky a stratégie pri hraní.

Elektronický šport sa bude vyučovať v rozsahu 5 hodín týždenne, škola ponúkne učebňu záujemcom aj vo voľnom čase. Garnes Vidaregåande Skule aktuálne prijíma nových učiteľov a verí, že špecializovanou výučbou eSportu pomôže študentom vytvoriť profesionálne tímy a uspieť na medzinárodných turnajoch. V elektronickom športe sa totiž bojuje o pekné peniaze.

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit