Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

V Poprade dnes ANTIK spolu s primátorom mesta Antonom Dankom naštartovali službu Verejný bicykel so 65 bicyklami.

Tak ako je už zvykom v Antik bikesharingu, systém nevyžaduje požičiavať a vracať bicykle na stanoviská, odstaviť možno bike kdekoľvek na území mesta, kde je verejne dostupný ďalšiemu cyklistovi a nezavadzia doprave alebo okoloidúcim. Bicykel je možné si nájsť a požičať pomocou aplikácie Antik CityBike.

Cena jazdy je 1 euro za hodinu s minútovou tarifikáciou, pričom jednorázový depozit za bicykel je 20 eur a minimálny kredit 10 eur. Klienti telekomunikačných služieb Antik Telecom za depozit neplatia. Všetci používatelia dostávajú po registrácii prvých 30 minút bicyklovania zadarmo. Službu v Poprade Antik poskytuje v spolupráci so samosprávou, keď investíciu do bicyklov, softvéru a opráv pokrýva Antik a zber poškodených bicyklov či ich premiestňovanie na vhodné miesta zabezpečuje mesto.

Antik Verejný bicykel je už dostupný v Košiciach, Moldave nad Bodvou a Trebišove a prevádzkuje viac ako 600 bicyklov. Plán spoločnosti spočíva v pokrytí 30 miest a pridaním služieb požičiavania elektrických bicyklov či motoriek. Viac informácií o systéme nájdete na www.verejnybicykel.sk .

Značky: