Apple chystá zásadné zmeny už v roku 2024.

Predstavenie série iPhone 15 je za nami a najočakávanejšie novinky od spoločnosti Apple už dokázali prilákať veľké množstvo fanúšikov. Americký výrobca elektroniky a iných zariadení však nemyslí len na aktuálne šialenstvo okolo série iPhone 15, no už dávno pracuje aj na ďalších zariadeniach. Medzi ne môžeme zarátať ako ďalšiu generáciu iPhone, ktorá príde na trh v roku 2024, tak aj ďalšie inteligentné hodinky či počítače so systémom macOS.

Mark Gurman, známy redaktor v Bloomberg, ktorý sa zameriava práve na spoločnosť Apple, zverejnil tie najväčšie zmeny a novinky, ktoré si spoločnosť chystá na ďalší rok. Tieto informácie zdieľal aj portál androidauthority.com a už teraz môžeme povedať, že toho nebude málo.

iPhone 16 bude väčší

O menšie smartfóny bol dlhodobý záujem, avšak len do chvíle, kým sa nezačali takéto telefóny predávať na trhu. iPhone s prívlastkom mini sa objavil len v dvoch generáciách smartfónov od spoločnosti Apple, pričom šlo o predajný prepadák. Výrobca sa rozhodol po ukončení vyrábania menších iPhonov zamerať na výrobu väčších smartfónov a budúci rok by sme sa mali dočkať zväčšenia displejov v prípade základného modelu a aj Pro verzie.

iPhone 15 Pro MaxZdroj: Apple
iPhone 15 Pro Max

Zatiaľ čo tohtoročný iPhone 15 (Pro) disponoval 6,1-palcovým displejom a iPhone 15 Plus, resp. iPhone 15 Pro Max zasa 6,7-palcovým displejom, tak budúci rok budú modely ešte väčšie. Konkrétne veľkosti zatiaľ Gurman neuviedol, Ross Young, známy analytik, poukázal na veľkosti ako 6,27″ a 6,86″.

Apple chystá aj ďalšie zmeny

Okrem zmeny veľkosti iPhonov sa očakáva, že Apple budúci rok využije desiatu generáciu hodiniek Apple Watch a vydá hodinky s označením Apple Watch Series X. Tieto hodinky by mali prísť s novým dizajnom, ktorý by mal reflektovať desať generácií hodiniek a ich vývoj.

Siedma generácia iPadu Pro má rovnako prísť s redizajnom, tentokrát výraznejším. Nový iPad Pro by sa teda mal odlíšiť od prechádzajúcich generácií najmä v oblasti dizajnu. Séria MacBook Pro aj Air by taktiež mali získať výraznejšie vylepšenia, no tentokrát v oblasti výkonu. Všetky MacBooky by budúci rok mali vsadiť na čip M3.

V neposlednom rade sa ale Apple sústredí aj na integráciu AI po vzore Microsoftu alebo Googlu. Vylepšiť by tak mohol napríklad hlasovú asistentku Siri, ktorá by s umelou inteligenciou mohla pracovať ešte lepšie.

Zdroj: androidauthority.com, Bloomberg

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.