Nasledujúce modely televízorov od firmy Samsung budú fungovať ako centrálne zariadenie na prepojenie ostatných spotrebičov vo vašej domácnosti.

V nových modeloch SmartTV 2016 budú aj snímače napr. pre teplotu alebo intenzitu osvetlenia a podľa nich sa môže nastavovať napr. systém vykurovania alebo svietenia. Je to naplnenie vízie Internet of Things (IoT), ktorú tento kórejský gigant začal propagovať už na výstave IFA v Berlíne. Vtedy Samsung ukazoval hlavne prepojenie so snímačom spánku.

Samsung_IoT_TV_Main_nowatNa výstave CES v Las Vegas uvidíme, ako to Samsung naozaj myslí, pričom to vyzerá na naozajstnú inteligentnú domácnosť. Práve preto zakúpil Samsung spoločnosť SmartThings ešte v roku 2014 a to za sumu 200 milliónov dolárov. Technológia SmartThings umožní používateľom prepojiť, riadiť a manažovať rôzne inteligentné zariadenia, predovšetkým od firmy Samsung. Pôjde napr. o telefóny, televízory, ale aj umývačky riadu, pračky či chladničky.

Z tlačovky spoločnosti Samsung na CESe pripravíme špeciálnu správu spolu s videom.

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.