Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Tradičný autobusový dopravca Slovak Lines otvoril v Malackách nové moderné priestory. Dispečing ponúka cestujúcim najvyšší komfort.  Odchody najbližších spojov, dôležité oznamy o mimoriadnych situáciách v doprave alebo meškania spojov. Aj tieto informácie budú mať cestujúci, ktorí čakajú na spoj Slovak Lines, k dispozícii.

Dispečeri majú vďaka monitorovaciemu systému nepretržitý prehľad o pohybe prímestských autobusov Slovak Lines. V teréne ich vidia online. Vďaka tomu vedia, kde sa práve autobus nachádza a takisto majú k dispozícii informácie o aktuálnej obsadenosti spojov, alebo na ktorej zastávke cestujúci nastúpili. Tieto podrobné informácie dispečeri vyhodnocujú a pracujú s nimi, následne  cestujúcim, ktorí čakajú na spoj, posúvajú tie, ktoré môžu ovplyvniť ich cestu.

Moderné obrazovky, ktoré sú nainštalované nielen v čakárni, ale aj na fasáde budovy, informujú cestujúcich aj o mimoriadnych situáciách. Dispečer zadá do systému údaje o meškaní alebo o inej mimoriadnej situácii v doprave, vďaka čomu má verejnosť  najaktuálnejšie informácie. „Bratislavský samosprávny kraj robí všetko pre to, aby verejná doprava bola modernejšia, dostupnejšia a aby ju cestujúci uprednostnili pred autami. K tomu však nepríde, ak nebudú mať zabezpečený absolútny komfort, čo sa týka služieb, obsluhy či priestorov. Vďaka novej prevádzke sa práve špičkovými službami môže pochváliť už aj Záhorie, ” povedal predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba.

Nové priestory pre cestujúcich i vodičov

Modernizácia dopravy vrátane dispečingov je jednou z priorít, ktoré si spoločnosť  Slovak Lines stanovila. „Okrem cestujúcich dbáme aj na komfort našich zamestnancov. Preto je nové zázemie prevádzky dispečingu prispôsobené potrebám vodičov. Majú v ňom priestor na oddych a relaxáciu, aby si počas prestojov mohli dostatočne oddýchnuť,“ hovorí generálny riaditeľ spoločnosti Pavol Labant.

Nový dispečing má najmodernejšie vybavenie. Priestor na občerstvenie ponúkajú dve kuchynky na dolnom a vrchnom podlaží, ale aj zázemie pre vodičov v moderne zariadenej dennej miestnosti. Novinkou je separátna oddychová miestnosť vybavená posteľami, kde môžu vodiči odpočívať počas prestojov.

Takisto priestor pre cestujúcich ponúka v novej prevádzke väčší komfort. „Mesto Malacky sa pomerne rýchlo rozrastá. S tým súvisí aj množstvo cestujúcich nielen do Bratislavy, ale aj v rámci celého kraja. Som rád, že spoločnosť Slovak Lines vybudovala moderné zázemie a rozšírila možnosti obsluhy cestujúcich priamo v našom meste. Výrazne tak uľahčila cestovanie,“ hovorí primátor mesta Malacky Juraj Říha a dodáva:  „Som rád, že sme nášmu partnerovi Slovak Lines mohli byť nápomocní   pri kolaudácii a mesto pomohlo urýchliť celý proces, aby nové priestory mohli čo najskôr slúžiť cestujúcim.“

Z Malaciek do Viedne

Priamo z Malaciek si môžu kúpiť cestujúci vstupenky do všetkých destinácií, kam jazdí Slovak Lines. Nové priestory priniesli so sebou aj rozšírenie služieb pre cestujúcu verejnosť. Najnovšie si už aj v Malackách budú môcť zakúpiť lístky na medzinárodnú  dopravu, vrátane letiska vo Schwechate či do Viedne, napríklad na obľúbený koncert.

Kompletné vybavenie cestujúcich

Nová prevádzka v Malackách je predajným miestom Integrovaného dopravného systému Bratislavského samosprávneho kraja. Pre cestujúcich poskytuje kompletné vybavenie. Okrem jednosmerných lístkov sú priamo v Malackách v predaji lístky s dlhšou časovou platnosťou v rámci precestovaných tarifných zón: 7-dňové, 30-dňové, 90-dňové a 365-dňové, tzv. „električenky“.

Čo sa týka vybavovania dopravných kariet, cestujúci si môže v Malackách vybaviť aj bezkontaktnú čipovú kartu (BČK), pri ktorej má dve možnosti.  Prvou je cestovanie na kredit, ktorý si priebežne dobíja a cestuje za zvýhodnené cestovné, alebo si zakúpi tzv. „električenku“. Výhodou prevádzky v Malackách je, že pri vybavovaní BČK cestujúci nemusí už nosiť fotografiu, pretože mu ju vďaka modernému systému vyhotovia priamo na mieste. Pri deťoch do 16 rokov je však potrebné priniesť rodný list. Poplatok za vybavenie karty je 4,50 €.