Toto oznámenie dáva používateľom vo Veľkej Británii nádej, že komerčného používania 5G siete sa dočkajú pomerne skoro.

Toto testovacie zavedenie by mal sprístupniť najväčší mobilný operátor v Spojenom Kráľovstve (EE) počas októbra. Presný dátum sa vo vyhlásení neuvádza.

Pilotná prevádzka tejto modernej siete sa uskutoční v londýnskom Tech City. Neskôr sa pridajú ďalšie lokality, ktoré by mali zahŕňať až desať nových miest. Spustenie 5G siete na týchto nových miestach by sa malo udiať do konca roka 2018.

EE v súčasnosti plánuje vyhľadať obmedzený počet spotrebiteľov a podnikov, ktorí sú ochotní zúčastniť sa na procese rozvoja 5G siete.

Zástupcovia operátora EE dúfajú, že do roku 2020 bude vybudovaná kompletná komerčná sieť s 5G pokrytím a výkonom 3.5 GHz. Spoločnosť by chcela ak prvá vo Veľkej Británii poskytnúť pre svojich zákazníkov sieť novej generácie s čo najstabilnejším a najlepším pokrytím.

Tieto informácie sa začali objavovať po tom, čo operátor O2 taktiež potvrdil svoje plány na spustenie vlastnej 5G siete ku koncu roka 2018. Takisto sa modrý operátor vyjadril, že akékoľvek spustenie 5G siete pred rokom 2020 bude predstavovať iba odľahčenú verziu “skutočnej” 5G siete.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

5G sieť na Slovensku – jej nasadzovanie, možnosti a využitie

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.