o mesiac sa dočkáme oficiálneho predstavenia noviniek, kde sa definitívne potvrdia či vyvrátia jednotlivé špekulácie.

iOS 13 by mal konečne prísť s tmavým režimom

Rad očakávaných noviniek pre iOS 13 začína s možnosťou prepínania sa do tmavého režimu priamo v riadiacom centre či novým režimom spánku, ktorý má byť naviazaný na spánok v aplikácii Hodiny.

Aplikácia Správy sa má údajne viac podobať na WhatsApp, pričom prinesie nové smajlíky či umožní nastaviť si profilovú fotografiu a meno. Mapy by najnovšie mali umožniť nastaviť si adresu domu či práce, ako aj pridanie fotografií do lokalít, ktoré často navštevujete.

Veľkou zmenou by mali prejsť Pripomienky, ktoré by mali dostať štyri predvolené sekcie: úlohy pre dnes, všetky úlohy, naplánované a označené úlohy a najmä nový dizajn. Aplikácia Knihy by zase mala dostať monitorovanie pokroku v čítaní a nový systém odmien. Úprav sa však dočká aj aplikácia Zdravie, ktorá by mala dostať lepší pohľad na dennú aktivitu a komplexnejšie sledovania menštruačného cyklu či mnohé ďalšie zaujímavé a praktické funkcie.

Mail by mal najnovšie umožniť stlmiť jednotlivé vlákna, blokovať vybrané prichádzajúce e-maily a zároveň by mal dostať jednoduchšiu správu priečinkov. Novinkou by mala byť aj možnosť voľby klávesnice, ako napríklad SwiftKey či GBoard.

Dlho očakávanou novinkou by malo byť to, že iPad by mal byť slúžiť ako externý displej pre počítače s operačným systémom macOS, doplnený o podporu pre Apple Pencil. Súčasťou iOS 13 by mala byť aj aplikácia Nájdi môj iPhone a Nájdi mojich priateľov. Vylepšenia by sa malo dočkať aj používateľské rozhranie, vrátane novej animácie pri spustení panela multitasking, zatvárania aplikácií, ako aj úprav na domovskej obrazovke iPadu.

macOS 10.15 zrejme bude tiež sledovať čas pred obrazovkou

Zmena dizajnu aplikácií na Marzipan má priniesť možnosť prenosu jednotlivých aplikácií z iPhone a iPad na počítače s macOS, za pomoci menších úprav. V tomto ohľade je konečný cieľ spoločnosti Apple zlúčiť iPhone, iPad a Mac aplikácie do jedného balíka zhruba okolo roku 2021. Zmien sa má dočkať aj aplikácia Hudba, Podcasty či zlúčené aplikácie Nájdi môj iPhone a Nájdi mojich priateľov. Novinkou majú byť iMessage samolepky či efekty, integrované klávesové skratky pre Siri, ako aj populárna funkcia z iOS, ktorá používateľom ukáže čas pred obrazovkou.

watchOS 6 dostane nové systémové aplikácie

Hodinky Apple Watch by mali dostať najnovšie dostať aplikácie Obchod, Hlasové poznámky, Kalkulačka či Knihy. Takisto majú dostať aj aplikácie Dávka a Cykly, ktoré majú za úlohu pripomenúť podanie liekov a sledovanie menštruačného cyklu. Samozrejmosťou sú aj nové smajlíky v synchronizácii s iPhonom. Grafickou zmenou majú byť nové ciferníky, vrátane jedného špeciálneho.

Zdroj: MacRumors

Prečítajte si aj:

Apple významne vylepší tohtoročné iPhony. Nové antény umožnia navigovanie aj v interiéri

Značky: