Už 3. septembra pravdepodobne spoznáme nové vlajkové čipsety Kirin.

Neoficiálne správy tvrdia, že Huawei plánuje začiatkom septembra (rovnako ako minulý rok) predstaviť nový vlajkový čipset Kirin. Spoločnosť síce oficiálne nepotvrdila produkty, ktoré by mala tento rok na IFA predstaviť, no na základe zverejneného plagátu sa môžeme domnievať, že na veľtrhu spoznáme nové smart televízory, smartfóny, inteligentné hodinky a ďalšie.

Huawei IFA 2020

Zdroj: GSMArena

Horúcou témou je aj to, či na udalosti spoznáme novinky aj zo série Huawei Mate 40, alebo či ich Huawei aspoň krátko odprezentuje. Rad Mate obsahuje telefóny, ktoré prinesú novú čipovú sadu Kirin. Prezentácia by sa však mohla niesť v nostalgickom duchu, pretože by mohlo ísť o posledné uvedenie čipov Kirin, keďže spoločnosť TSMC už od polovice septembra končí s výrobou čipov pre HiSilicon

Udalosť je naplánovaná na 3. septembra od 14:00 a zameria sa na „víziu pre bezproblémový AI život“. Čip Kirin s NPU je základným kameňom tejto stratégie (rovnako ako menšie čipy Kirin, napríklad A1 pre smart hodinky).

Na veľtrhu IFA sa tiež objaví aj značka Honor, ktorá má svoju udalosť s podtitulom „Rozšírte svoj inteligentný život“, naplánovanú na 4. septembra. Dôraz bude pritom kladený na nositeľnú elektroniku, tablety a počítače, aj keď nie je vylúčené, že sa dočkáme aj nových smartfónov.

Zdroj: Huawei

Prečítajte si aj:

Android Auto bezdrôtovo? Android 11 výrazne rozšíri jeho dostupnosť

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.