Luxusné smartfóny budú aj naďalej vyrábané ručne v Anglicku.

Aj keď sa ešte v júli minulého roku zdalo, že luxusná značka smartfónov Vertu je kvôli neúspešnému záchrannému plánu definitívne mŕtva, aktuálne to už vyzerá celkom inak. Len pred pár dňami v Pekingu totiž Vertu predstavilo svoju novú kolekciu, ktorá cenou nijak neprekvapila a je opäť určená len pre tú najbonitnejšiu klientelu.

Ide o novú radu smartfónov nazvanú Aster P, ktorej základný model štartuje na cene 4 200 dolárov, no cena sa v závislosti od vašich stúpajúcich nárokov môže vyšplhať až na vyše 14 000 dolárov. Za samozrejmosť považujeme pri tejto značke použitie skutočne prémiových materiálov a preto sa môžu budúci majitelia tešiť napríklad na titánový rám, displej so zafírovým sklom či zadnú časť potiahnutú pravou krokodílou kožou. Každý jeden ručne vyrobený kus je unikátny, čo potvrdzuje vygravírovaný podpis jeho tvorcu.

Aj v novom modelovom rade Aster P nájdeme dobre známe tlačidlo „concierge„,  ktoré vás spojí so svojim živým (narozdiel od iných výrobcov, u ktorých sme zvyknutí skôr na virtuálnych) asistentom. Ten vám vždy ochotne pomôže povedzme s rezerváciou letenky, objednaním hotelovej izby či doručením nákupu, ale za adekvátny individuálny príplatok rád pomôže aj pri plnení náročnejších úloh.

Treba otvorene povedať, že hlavným dôvodom bankrotu Vertu bol fakt, že firma síce vyrábala smartfóny z luxusných a prémiových materiálov, vo väčšine prípadov však s relatívne starými technológiami v ich útrobách. Bude tomu teraz inak? Srdcom novinky je procesor Snapdragon 660 od Qualcommu so 6 GB RAM a 128 GB interným úložiskom. 4,7″ displej ponúkne Full HD rozlíšenie. Hlavný fotoaparát disponuje 12 Mpx a predná selfie kamera 20 Mpx rozlíšením. Použitým operačným systémom je Android vo verzii 8.1 Oreo. Ako sami vidíte, ide o veľmi slušné parametre, ale za špičkové sa v októbri roku 2018 určite označiť nedajú.

Vertu rady Aster P sa zo začiatku budú predávať na čínskom trhu v dvoch základných označeniach Baroque a Gothic. Aký je váš názor na túto novinku? Boli by ste ochotní dať za ňu niekoľko tisíc eur?

Zdroj: The Verge

 

Mohlo by vás zaujímať:

S luxusnými edíciami iPhonov sa roztrhlo vrece. Je tu ďalšia ponuka na zlatý iPhone len za 100-tisíc eur

 

 

Značky: