Prieskum spokojnosti odhalil, že používatelia smartfónov od Googlu si nabudúce radšej vyberú iný model ako Pixel.

Často sa stáva, že používatelia smartfónov sú verní jednej značke. Akonáhle si niekto kúpi napríklad smartfón od Samsungu, používa ho niekoľko rokov a následne siahne po novom telefóne tej istej značky. Niekedy sa však stane, že si používateľ rovno povie, že zmení značku a vyskúša niečo nové. Práve na toto sa zameral nový prieskum, ktorý sa pýtal používateľov konkrétnych značiek, aká je pravdepodobnosť, že pri najbližšej príležitosti zmenia svoju značku telefónu.

Prieskum pritom pozostával z odpovedí takmer 10 000 respondentov z USA. Týkal sa najmä používateľov smartfónov od Applu, Samsungu a Googlu. A zatiaľ čo používatelia dvoch týchto značiek boli zväčša so svojou voľbou spokojní, jedna z nich nezískala také dobré hodnotenie.

Google Pixel neobstál najlepšie

Azda nikoho neprekvapí, že najviac lojálnymi používateľmi sú zákazníci spoločnosti Apple. Tí si zvyčajne budujú celý ekosystém produktov, ktorý postupne rozširujú o nové produkty. Z tohto ekosystému tak vystupujú o niečo ťažšie a až 50 % respondentov a používateľov iPhonu by si pri ďalšej príležitosti opäť kúpilo iPhone. Len 34 % respondentov tak odpovedalo, že by radšej siahlo po inej značke telefónu.

Aká je pravdepodobnosť, že používatelia siahnu po tej istej značke telefónu?Zdroj: stocklytics.com
Aká je pravdepodobnosť, že používatelia siahnu po tej istej značke telefónu?

Samsung taktiež získal slušné hodnotenie používateľmi. Z prieskumu vyplýva, že až 44 % súčasných majiteľov Samsungu si opäť nabudúce kúpi Samsung. 34 % používateľov by však radšej siahlo po inej značke, no stále je tu spokojnosť väčšia ako 50 %. To sa ale nedá povedať o značke Google.

Modely zo série Google Pixel sú obľúbené najmä pre dobré fotoaparáty v nižšej cenovej úrovni, no aj dlhú softvérovú podporu priamo od Googlu. Prieskum však odhalil, že len 25 % súčasných majiteľov telefónov Pixel by opäť siahlo po telefóne tejto značky. Naopak, 57 % používateľov Pixelov by si už nabudúce Pixel nekúpili a skôr by si kúpili iný telefón. Tento výsledok je prekvapivý, najmä teda po tom, čo Google predstavil úspešnú sériu Pixel 8, ktorá získala aj niekoľko ocenení.

Zdroj: stocklytics.com, andro4all.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.