Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Existujú minimálne tri pádne dôvody, prečo by najnovšia aktualizácia firmwaru pre bezpečnostné zariadenia Zyxel mala v zákazníkoch vyvolať pozornosť. Podrobnosti zdelí Petr Koudelka, Senior Sales Engineer v spoločnosti Zyxel Networks.

Predpokladám, že väčšina čitateľov tohto článku považuje aktualizáciu firmwaru pre naše bezpečnostné brány za dôležitú, preto sa pokúsim popísať dôležité novinky.

Podľa mojho názoru existujú tri dôvody, prečo by každý, kto používa alebo sa stará o firewally značky Zyxel, mal túto novú verziu firmwaru nedočkavo sledovať. Tieto dôvody vám predstavím nižšie. Ich poradie je čisto náhodné, pretože každý je dôležitý.

Lepšie a rýchlejšie šifrovanie

Zo všetkého najskôr je nutné zmieniť podporu pre TLS 1.3, t.j. najnovšiu verziu šifrovacieho protokolu, ktorá je rýchlejšia a súčasne bezpečnejšia než verzia predchádzajúca. TLS, čo znamená Transport Layer Security, je citeľným vylepšením šifrovacej metódy Secure Sockets Layer (SSL), o ktorej už ste nepochybne počuli.

TLS 1.3 zaisťuje omnoho bezpečnejšiu a dôvernejšiu komunikáciu medzi pripojenými bodmi a dáta šifruje pomocou techniky nazývanej symetrická kryptografia, pri ktorej sú ku každému jednotlivému spojeniu používané jedinečné kľúče. Táto najnovšia verzia je lepšia a rýchlejšia než všetky predchádzajúce, vďaka čomu majú zákazníci spoločnosti Zyxel istotu, že ich VPN a ďalšie pripojenia sú kompletne šifrované a bezpečné.

Dvojfaktorové prihlasovanie

Druhým hlavným dôvodom, prečo som z tejto verzie firmwaru tak nadšený, je pridanie dvojfaktorového prihlasovania Google Authenticator pre administrátorov. Vedľa užívateľského mena a hesla musia administrátori kvôli získaniu prístupu novo zadať tiež jedinečný kľúč, ktorý od aplikácie Google Authenticator obdržia na svoj telefón alebo tablet.

Google Authenticator sa obecne považuje za najlepší dvojfaktorový overovač na trhu a jeho výhody, medzi ktoré patrí rýchlosť, jednoduché používanie a zrozumiteľnosť, nepochybne ocenia aj naši zákazníci.

Pokročilé filtrovanie obsahu

Tretím hlavným dôvodom, prečo túto novú verziu firmwaru uvítať s otvorenou náručou, je fakt, že všetci užívatelia našich zariadení pre pokročilú ochranu pred hrozbami (ATP) s touto verziou získavajú filtrovanie obsahu od spoločnosti McAfee. Tá je známa ako globálny líder medzi poskytovateľmi softvéru pre ochranu koncových bodov, pričom jej filtrovanie DNS je v odvetví digitálnej bezpečnosti považované za úplnú špičku. Tiež filtrovanie McAfee posilňuje celkovú ochranu poskytovanú našimi bezpečnostnými bránami a zariadeniami.

Najlepšia možná ochrana

Nový firmware ponúka celý rad ďalších vylepšení, avšak vyššie uvedené tri sú z môjho pohľadu najdôležitejšie a súčasne najprínosnejšie pre zákazníkov. Bližšie informácie o novom firmwari a tiež pomoc s licenciami a ich obnovou vám ochotne poskytne miestne zastúpenie alebo obchodný partner spoločnosti Zyxel.

Môžete si byť istí, že vaše bezpečnostné zariadenie Zyxel bude vašej sieti aj naďalej poskytovať tú najlepšiu možnú ochranu. A to je určite veľmi upokojujúca správa pre všetkých našich zákazníkov.

Značky: