Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Viacdverové alebo aj multidoor chladničky dodajú každej kuchyni punc noblesy.

Vďaka elegantným kovovým dvierkam a integrovanému baru budú určite prvou vecou, na ktorú upriete svoj zrak. Vo vnútri ponúkajú ľahko prístupný, veľký skladovací priestor a napríklad chladničky Hisense majú aj konvertibilný oddiel, ktorý sa môže podľa vašich potrieb meniť z chladničky na mrazničku. Nie je čas prehodnotiť svoje súčasné kuchynské vybavenie a siahnuť po modernejšej chladničke, ktorá má zmysel?

Praktické štvordverové chladničky

Klasické „ameriky“ sú široké 90 cm a sú dvojdverové. Za ľavým, zvyčajne užším krídlom dverí sa nachádza mraznička a vpravo je veľkorysá chladnička. Praktickejším usporiadaním je však štvordverová, tzv. multidoor chladnička s dverami do kríža.

Má kapacitu klasickej americkej chladničky atakujúcu až 600 l úložného priestoru, je však úspornejšia. Keď dostanete na niečo chuť, stačí otvoriť oveľa menší priestor, čím sa zabráni zbytočnému zvyšovaniu teploty vnútri spotrebiča. Následné obnovenie optimálnej teploty je preto úspornejšie. Ďalšou veľkou výhodou je, že v chladiacom priestore budete mať po celej šírke spotrebiča k dispozícii police, na ktoré môžete pohodlne umiestniť aj podnosy s pohostením.

Hisense: Viacdverové chladničky, ktoré majú zmyselZdroj: Hisense
Hisense: Viacdverové chladničky, ktoré majú zmysel

Viacdverová chladnička je v porovnaní s bežnou kombinovanou chladničkou aj praktickejšia – krídla dverí sú totiž užšie než u bežnej 60 cm chladničky, a preto vyžadujú menej miesta na otváranie.

Kráľovnami štvordverových chladničiek sú multidoor chladničky Hisense, ktoré sú číslom jedna na slovenskom trhu. Môžete ich mať nielen v bežnej šírke 90 cm, ale aj v šírke 80 cm. Ešte subtílnejšie sú chladničky typu French Door, ktoré majú namiesto mrazničky s dverami dve hlboké mraziace zásuvky. Môžu mať šírku len 70 cm, a teda priestor porovnateľný s tým, ktorý potrebujú bežné kombinované chladničky. Zmestia sa teda aj do bytu.

Technológie na uchovávanie kvality potravín

Aby ste všetky uskladnené potraviny udržali v perfektnom stave čo najdlhšie, potrebujete moderné technológie. Napríklad nová chladnička Hisense RQ760N4AIE má pokročilú beznámrazovú technológiu Total NoFrost s dvoma chladiacimi okruhmi.

„Ide o jeden z najlepších chladiacich systémov na trhu, ktorý zabraňuje tvorbe ľadu a námrazy a zaručuje nízku spotrebu energie. V mrazničke sa potraviny k sebe nelepia a priestor je čistý a uprataný. Spolu s inteligentným systémom Multi AirFlow má celý priestor spotrebiča ideálnu klímu a potraviny zostanú dlhšie čerstvé bez ohľadu na to, kam ich umiestnite. Odpadá tak nepopulárne rozmrazovanie,“ vysvetľuje Markéta Haraldsson, brand manažérka Hisense.

Hisense: Viacdverové chladničky, ktoré majú zmyselZdroj: Hisense
Hisense: Viacdverové chladničky, ktoré majú zmysel

Má tiež praktickú funkciu Super Cool, ktorá automaticky zníži teplotu v chladničke o 2 °C na šesť hodín. To je užitočné najmä po uložení veľkého nákupu a ponechaní otvorených dverí dlhšie ako zvyčajne. Kolísanie teploty totiž potravinám škodí. S funkciou Super Cool sa rýchlejšie obnovia ideálne podmienky v celom interiéri chladničky a potraviny si zachovajú svoju pôvodnú kvalitu a nutričné hodnoty. Po šiestich hodinách sa automaticky vrátia pôvodné nastavenia.

Úspora energie

Režim „úspora energie“ vám pomôže minimalizovať náklady na prevádzku spotrebiča a zároveň zachovať čerstvosť vašich potravín. Teplota v chladničke sa automaticky prepne na 6 °C a teplota v mrazničke na -17 °C. Energiu pomáha výrazne šetriť aj režim „dovolenka“. V tomto nastavení sa teplota v chladničke automaticky prepne na 8 °C a teplota v mrazničke na -18 °C, výrobník studenej vody sa automaticky vypne.

Hisense: Viacdverové chladničky, ktoré majú zmyselZdroj: Hisense
Hisense: Viacdverové chladničky, ktoré majú zmysel

Konvertibilný priestor a špeciálne zásuvky v mraziacej časti

V mrazničke spomínanej Hisense RQ760N4AIE nájdete šesť hladko výsuvných boxov na prehľadné a pohodlné skladovanie potravín a špeciálnu hornú policovú priehradku na ľahký prístup k vašim obľúbeným pochúťkam. Orientáciu uľahčuje aj osvetlenie v mraziacom priestore.

Vpravo umiestnená sekcia MyFreshChoice ponúka ešte niečo veľmi špeciálne. Niekedy totiž potrebujete v chladničke viac miesta, pretože očakávate hostí a potrebujete niekam umiestniť podnosy a misy s pohostením a vychladiť nápoje. A inokedy máte zase viac potravín na krátkodobé alebo dlhodobé zmrazenie. V týchto situáciách je praktická konvertibilná priehradka za pravými spodnými dverami.

Umožňuje reguláciu teploty od +5 ℃ do -20 ℃. Môžete si teda vybrať, či chcete nastaviť teplotu v zásuvkách na mäso, ryby a lahôdky a vychladiť pivo a nápoje. Alebo napríklad zamraziť zvyšky jedla z víkendu, ktoré sa majú spotrebovať do týždňa, mesiaca alebo dlhšie.

Chladnička

Chladiaca časť je samozrejme tiež dokonale vybavená. Ponúka tri sklenené police, dve extra veľké zásuvky na zeleninu a ovocie s reguláciou vlhkosti a praktický box na menšie potraviny.

Elegantný dizajn Pure Flat

Hisense RQ760N4AIE má čistý dizajn Pure Flat bez viditeľných rukovätí alebo závesov dverí. Z vonkajšej strany sa nachádza dotykové ovládanie a integrovaný výrobník ľadu a chladenej vody bez potreby pripojenia k vodovodu. Luxusná tichá chladnička s invertorovým kompresorom sa predáva za odporúčanú cenu 1 999 EUR.

Ak chcete niečo naozaj extravagantné, rovnakú chladničku môžete mať aj v elegantnej čiernej farbe s tmavým povrchom z brúsenej nerezovej ocele – ide o model Hisense RQ760N4AFE za rovnakú cenu.