Po veľmi špecifickom videu o tuctovom vajci (nájdete – TU) prichádza Apple s klasikou, ktorá je nie len pekne natočená a spracovaná, ale aj samotný príbeh je po dlhšej dobe zaujímavý a pútavý.

Ide o video s vianočnou tematikou – prázdniny & záchrana Simona (Holiday / Saving Simon), ktoré vám veľmi rýchlo navodí dobrý dojem, aspoň tak to pôsobilo na mňa. Čím je toto video okrem pekného príbehu o záchrane snehuliaka a spracovania zaujímavé? Ak ste tipovali, že bolo natočené iPhonom, tak máte pravdu! Celý príbeh bol natočený na iPhone 13 Pro a síce bola použitá rôzna filmová technika a relatívne veľký štáb, tak aj napriek tomu treba uznať, že s týmto zariadením sa dajú vytvárať veľmi pôsobivé videá so špičkovou obrazovou kvalitou.

Za celým príbehom stojí okrem objednávateľa, teda Apple, režisér Jason Reitman a jeho otec Ivan Reitman (obaja sú kandidátmi na Oscara). Okrem výsledného príbehu Apple už tradične zverejnil aj samostatné video, ktoré ukazuje zákulisie natáčania tohto vianočného videa, aby sme mali predstavu o tom, ako to celé prebieha a čo to obnáša. Tento prístup cením, nakoľko sa pochváliť iba tým, že toto krásne video bolo natočené na náš telefón je síce fajn, no neodzrkadľuje to komplexné zákulisie a všetko čo za tým reálne stojí.

Zdroj: YouTube

Prečítajte si aj:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE