Nevyužitými dátami môžete obdarovať iných.

Orange predstavil svoju vianočnú kampaň pre rok 2019. Jej súčasťou bude okrem vyššieho bonusu na zariadenie a dát zadarmo aj pomoc iným a to dvojakým spôsobom.

Pozrite si detaily vianočnej kampane v našom videu

Vianočná kampaň má názov Obyčajné dáta dokážu neobyčajné veci. V rámci nej môžete darovať svoje nevyužité dáta a spoločne s ostatnými zákazníkmi Orangeu obdarovať druhých. Orange totiž za každých 7 200 GB nevyužitých dát daruje jednej rodine balík služieb Love. Takýmto spôsobom chce obdarovať 100 vybraných pestúnskych rodín.

Aby ste darovali svoje nevyužité dáta, je potrebné zaslať bezplatnú SMS správu na číslo 100 s textom DARUJEM. O žiadne dáta takýmto spôsobom reálne neprídete a dáta, ktoré by inak prepadli, sa využijú na dobrý účel. Kampaň prebieha od 25. októbra 2019 do 31. januára 2020, dáta môžete darovať v každom fakturačnom období v rámci trvania kampane.

Orange bude dôkladne vyberať pestúnske rodiny a obdarúvať ich v spolupráci s občianskym združením Návrat.

Orange Vianoce 2019

Svoje nevyužité dáta môžete využiť aj vy a pomôcť tak iným

V rámci balíka Love dostanú obdarované rodiny mobilný paušál GO 20 € a pevný internet Optimal podľa najrýchlejšej dostupnej technológii na adrese zákazníka. Rodiny tiež dostanú notebook Lenovo D330 s balíkom, ktorý obsahuje Windows, Office ako aj Wi-Fi modem pre bezdrôtový internet v celej domácnosti.

Operátor chce takýmto spôsobom sprístupniť a umožniť zmysluplné využívanie digitálnych technológií, takže rodinám poskytne aj internetový kurz, kde sa naučia ako správne pracovať s internetom a vyhnúť sa všetkým nástrahám virtuálneho sveta, ako aj príručku Ako správne narábať s technológiami. Deti v týchto rodinách tak dostanú vhodné zázemie na to, aby mohli študovať a čerpať užitočné informácie z internetu.

Viac informácií o výbere pestúnskych rodín, ktoré Orange obdaruje, ako aj detaily o množstve darovaných dát, bude Orange priebežne zverejňovať na stránke www.orange.sk/darujem.

Orange Vianoce 2019

Dáta už darovali aj zamestnanci Orangeu

Premeňte svoj nápad a Darujte Vianoce

Už tradičný vianočný grantový program Darujte Vianoce je príležitosťou pre každého, kto chce pomôcť niekomu druhému. Jedinečnosť tohto programu spočíva v tom, že žiadatelia nežiadajú o pomoc pre seba, ale pre iných a zároveň sa musia osobne spolupodieľať na samotnej realizácii pomoci. Od roku 2007 bolo do projektu zaslaných 7 045 príbehov, z ktorých 3 700 vybraných získalo finančnú podporu. Pozrite si niekoľko príkladov, ako ľudia pomáhali v minulých ročníkoch programu.

Tento rok poskytne Nadácia Orange na splnenie vianočných snov celkovú sumu 50 000 eur. Predkladateľom žiadosti môžu byť nielen jednotlivci, ale aj mimovládne organizácie, školské zariadenia, domovy sociálnych služieb, detské domovy, opatrovateľské služby, domovy pre seniorov či dokonca pracovné kolektívy.

Žiadatelia o vianočnú podporu pre ľudí v núdzi môžu svoje projekty prihlasovať od 21. októbra do 13. novembra 2019 prostredníctvom elektronického formulára na stránke www.nadaciaorange.sk. Najdôležitejším kritériom pri posudzovaní projektov je osobná angažovanosť žiadateľa do plnenia projektu. Podporené žiadosti budú zverejnené po 2. decembri.

Všetky informácie o grantových projektoch Nadácie Orange sú dostupné na www.nadaciaorange.sk.

Orange Vianoce 2019

Aj tento rok bude Nadácia Orange pomáhať iným

Zdroj: TS Orange

Prečítajte si aj:

Orange Vianoce 2019: Väčšia zľava na zariadenie a dáta zadarmo (VIDEO TOUCHIT)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit