Vianoce sa blížia a bez darčekov sa proste nezaobídu. Vybrali sme pre vás niečo neštandardné

Nový e-shop SAVETHEDAY.SK je obchod s neštandardným tovarom. Je to oficiálny e-shop slovenského zastúpenia prémiových značiek Leatherman, Ledlenser, Goal Zero, Wiley X a LifeSaver. Rdosť z týchto darčekov budú mať domáci majstri. outdooristi, dobrodruhovia a cestovatelia. Členstvom v Klube SAVETHEDAY navyše získate ďalšie výhody k nákupu.

LEATHERMAN CURL – Dielňa zbalená do vrecka

Leatherman CURL
Leatherman CURL

Kompaktný a praktický. Taký je nový multitool LEATHERMAN CURL. Je vybavený pätnástimi špičkovými nástrojmi (vrátane ostrej čepele noža, ktorý je prístupný jednou rukou, pružinových nožníc a nástavcov na bity). Napriek tomu je CURL cenovo dostupný. S odnímateľnou vreckovou sponou alebo nylonovým puzdrom ho budete mať vždy po ruke.

Na multitool sa vzťahuje 25 ročná záruka. Odporúčaná cena: 109 €

LEATHERMAN REV – základné náradie do vrecka

LEATHERMAN REV

Niekedy skrátka nechcete nosiť po vreckách ťažobu niekoľkých desiatok nástrojov, ale potrebujete mať neustále po ruke základné náradie, ideálne za rozumnú cenu. Taký je Leatherman REV. Multitool vo svojich 168 gramoch skrýva základné nástroje: tradičné multifunkčné kliešte, jeden nôž, tri skrutkovače, tri otvárače a jeden pilník. S touto výbavou môžete vyraziť na výlet do prírody, ale poradíte si aj s drobnými opravami okolo domu. Funkčnosť sa snúbi s jednoduchosťou, príjemným dizajnom a cenovou dostupnosťou.

Odporúčaná cena: 54,90 €  

LEDLENSER H5R CORE – odolná a výkonná čelovka

Kompaktná dobíjacia čelovka s intuitívnym ovládaním vhodná do najnáročnejších podmienok. Ponúka rýchle zaostrovanie svetelného kužeľa pomocou technológie Advanced Focus System a tiež plynulé stmievanie svetelného výkonu v rozmedzí 15 až 350 lm pomocou otočného tlačidla.

Hlavica sa dá úplne jednoducho vybrať a oddeliť od čelenky. Čelovku tak behom pár sekúnd premeníte na praktické ručné svietidlo.

Vďaka inovatívnej technológii FLEX SEALING TECHNOLOGY je svietidlo odolné (IP67) nebojí sa prachu a ponorenia do vody na 30 minút do hĺbky jedného metra. Vzťahuje sa na ňu predĺžená sedemročná záruka.

Odporúčaná cena: 71,90 €  

LEDLENSER KIDLED – bezpečné a odolné čelovky pre deti

LEDLENSER H5R CORE

Tieto svetlá sú svojím dizajnom atraktívne pre malých dobrodruhov – pre dievčatá aj pre chlapcov, zároveň vysoko odolné voči detskému zaobchádzaniu, ľahko ovládateľné a bezpečné pre detský zrak.

Detské čelovky s motívmi dúhy alebo dinosaurov, výkon 5 až 40 lm, biele, modré a červené svetlo, doba svietenia až 18 hod, šetrné pre detský zrak, bezpečný kryt dobíjacieho akumulátora, ľahké ovládanie.

Odporúčaná cena: 20,90 €

GOAL ZERO VENTURE 35 + GOAL ZERO Nomad 10

Solárna sada pre dostatok energie

GOAL ZERO VENTURE 35 + GOAL ZERO Nomad 10

Nová powerbanka Venture 35 je pripravená na dobrodružstvá. Kapacita 9600 mAh vám vďaka IP67 bude k dispozícii v náročnom prostredí; nevadí ani keď spadne do vody. Cez USB-C kábel dobijete powerbanku úplne za 2 hodiny. K dispozícii sú 2 USB výstupy a jeden USB-C výstup. Je vybavená aj 50 lm svetlom.

Nomad 10 je ľahký a prenosný solárny panel určený predovšetkým na dobíjanie drobnej elektroniky na cestách, výpravách, expedíciách a všade tam, kde je ťažký prístup k zdroju elektriny. Panel sa dá pripevniť na batoh a dobíjať powerbanku za chôdze. Optimálne je ale nastaviť panely kolmo k slnku pomocou polohovateľného stojančeka. Je vybavený technológiou autoreštart, ktorá obnoví nabíjanie v prípade odpojenia kvôli nedostatočnému slnečnému svitu. Panel je odolný proti vode, snehu i mechanickému poškodeniu.

Panel Nomad 10 úplne dobije powerbanku Venture 35 na priamom slnku za 6 až 12 hodín.

Ceny: Venture 35: 79 €, Nomad 10: 109 €

LIFESAVER LIBERTY ALL IN ONE orange – sada na filtrovanie vody

LIFESAVER LIBERTY ALL IN ONE

Vyrazte do prírody a neobávajte sa nedostatku vody. Vďaka LifeSaver Liberty, ktorá odstráni z vody až 99,99 % baktérií i vírusov, môžete piť vodu z rieky, rybníka i kaluže.

Set obsahuje filtračnú fľašu Liberty, čerpaciu hadicu s plavákom, ochranný silikónový obal LIBERTY-oranžový a 3 rezervné uhlíkové filtre. Vďaka filtrom LifeSaver budete mať dostatok tekutín v náročných prostrediach. Či už ste na výlete v kempe, alebo čelíte prírodnej či humanitárnej katastrofe. Ideálna je pre kemping, cestovanie, turistiku alebo outdoorovú aktivitu, kedy potrebujete cestovať s dostatkom tekutín, napriek tomu naľahko.

Filter funguje na princípe tlakovej nádoby s ručnou pumpou. Filter sa dá naskrutkovať priamo na väčšinu štandardizovaných fliaš so širokým hrdlom (CamelBak apod) a dokáže prefiltrovať až 2000 litrov vody rýchlosťou cca 1,2 l / min. Objem fľaše je 400 ml.

Obsahuje vymeniteľnú filtračnú kazetu na 2000 litrov, ďalej vymeniteľný filter s aktívnym uhlím na odstránenie zápachu a pachuti z vody, ktorý prefiltruje 500 litrov. Failsafe – technológia automatického vypnutia systému v prípad nutnosti vymeniť filtračnú kazetu.

Cena: 149 €

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.