Firma Sony ukázala najnovšie produkty, na ktoré sa môžeme tešiť aj u nás. A veru že je na čo sa tešiť.

Konferencia, ktorá sa už tradične konala v Budapešti, priniesla produkty z amerického CES 2017 do Európy. Všetko podstatné vrátane skutočných zaujímavostí nájdete aj v našom videu.

Televízory

Naživo sme videli TV Sony Bravia A1. Ide o OLED televízor, ktorý je zaujímavý nielen po technickej stránke obrazu ale aj zvuku. Tento model má špeciálne umiestnené reproduktory za OLED panelom. Takže displej tvorí neoddeliteľnú súčasť reproduktora. Vyskúšali sme si to naživo a panel skutočne vibroval, ako keď sa dotknete samotného meniča. Okrem televízora sme videli aj to, ako sú tieto reproduktory riešené.

Sony túto technológiu spracovania nazýva Sound Wave.

 

Na obrázku je vidno vývoj obrazu a TV u Sony za posledných 10 rokov. Hlavnou súčasťou je v tomto roku procesor X1 Extreme, ktorý sa stará o spracovanie 4K obsahu a bude dostupný nielen v sérii A1 ale aj u ďalších modelov – ZD9, XE94, XE93.

Na praktických ukážkach bolo vidno skutočne čiernu farbu, nie sivastú a vysoko kontrastné farby. S tým súvisí ich detailné prekreslenie. Kým na „obyčajnom“ televízore sú modré prechody na oblohe sú skutočne modré, nie sivasté a zliate dokopy. Bežne si to nemusí používateľ uvedomiť, no vidíte vo výsledku zhluky zvislých pásov.

Zaujímavosťou je nielen predná časť ale aj zadná. Vzadu nie je nič vidieť, a tri panely na prístup ku konektorom sa dajú ľahko odstrániť.

Fotografie

K videu bola aj foto technika Sony. Tri hlavné novinky, ktoré Sony už síce ukázalo, no stále sú to najlepšie, čo Sony v oblasti DSLR fotoaparátov má. Model Alpha 6500 má 5-osovú stabilizáciu priamo v tele. Názor na to, či je lepšia stabilizácia v tele alebo objektíve sa síce viac prikláňajú k riešeniu v objektíve. My sme ale videli značne stabilný obraz. Buffer fotoaparátu umožňuje v rýchlom snímaní až 269 snímok. Ak potrebujete fotiť v tomto režime, stačí sekundu dve počkať, kým sa časť bufferu vyprázdni a pokračovať vo „foto streľbe“ ďalej.

Zaujímavosťou tohto modelu je funkcia Slow Motion, ktorá spomalí obraz až 100-násobne a 1000-násobne sa dá spomaliť na počítači. Vieme, že toto je hlavne fotoaparát. No ak radi robíte videá a rôzne netradičné snímky, Alpha 6500 v tom výrazne pomôže.

Audio

Priznávame, že TV, ktorú tu boli ukázané, nebudú asi masová záležitosť. Obraz bol vynikajúci, no cena bude stovky EUR.Audio segment takisto ponúka prémiové produkty. Napríklad slúchadlá Sony MDR-1000X, ktoré sú najvybavenejšie ANC slúchadlá na trhu. Odhlučnia takmer všetko, lietadlo úplne spoľahlivo. Mali sme ukážku tejto technológie priamo na mieste so simuláciou zvuku motora lietadla. Inovácie prišli aj v oblasti slúchadiel a to konkrétne v športových modeloch.

No a samozrejme nechýbala ukážka vode odolných a podsvietených reproduktorov. Séria SRS-XB10, XB20 a XB30 pokope poskytla pohľad na veľkosti a celkové rozdiely v ich návrhu. Vidieť všetky farby naraz bol zážitok. Výrobcovia to vedia a Sony tiež, že na farbe dnes záleží. Najmä v tejto skupine produktov.

Nevyhnutné náklady na cestu a ubytovanie v Budapešti hradila spoločnosť Sony.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.