Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

„Oblasť štátneho IT je rozsiahla a veľmi dôležitá agenda. V posledných rokoch však nezískala pozitívny imidž, ba práve naopak. Aj preto som sa dohodla na spolupráci s Jánom Hargašom, ktorý oblasť informatizácie dobre pozná a aktívne sa tejto téme venuje“, hovorí Veronika Remišová.

Ján Hargaš vyštudoval medzinárodný obchod na Ekonomickej univerzite v Bratislave. Osem rokov pracoval ako konzultant pre verejnú správu na slovenských aj zahraničných projektoch.  Skúsenosti v oblasti štátneho IT získal aj v Londýne, kde dva roky pracoval pre klienta HM Revenue & Customs. Po návrate z Veľkej Británie sa rozhodol zúročiť svoje know-how a spoluzaložiť občianske združenie Slovensko.Digital. Tri roky pôsobil na pozícii výkonného riaditeľa tohto združenia.

Slovensko.Digital sa aktívne zapája do vecí verejných v oblasti informatizácie, prispelo k zastaveniu nevýhodných IT projektov v objeme viac ako 300 miliónov eur, presadzuje opatrenia na zlepšenie štátneho IT už do samotnej legislatívy. V rámci svojej činnosti rozbehlo aj viacero spoluprác, ktorými jasne deklarovalo, že štátne IT sa dá robiť lepšie a kvalitnejšie.

Ján Hargaš posilní tím ÚPVII ako poradca pre oblasť informatizácie od 1. mája 2020 a jeho hlavnou úlohou bude pomáhať pri presadzovaní cieľov programového vyhlásenia vlády v otázkach  informatizácie.

Značky: