Prelomenie Face ID sa podarilo hneď na prvýkrát.

Uvedením iPhonu X na trh sa spustila mánia neustáleho hľadania rôznych spôsobov, ako prelomiť technológiou Face ID. Objavujú sa však aj prípady, kedy k prelomeniu došlo náhodou, ako je tomu v prípade tejto rodiny.

Apple si doteraz zrejme myslel, že prelomiť technológiu Face ID môžu len identické dvojčatá, prípadne súrodenci mladší ako 13 rokov, ktorí sa na seba často podobajú. Teraz však Face ID prelomil syn na matkinom telefóne. Vyzerá to tak, že túto technológiou dokáže prelomiť hocikto z rodiny, kto sa na seba viac podobá.

Matka vo videu poznamenáva, že iPhone nastavila na svoju tvár a syn ho odomkol hneď na prvý pokus. Následne už mimo videa sa rozhodla zaregistrovať svoju tvár v najlepšom možnom osvetlení a syn už iPhone opätovne neodomkol. Keď si ale tvár zaregistrovala znovu pri horšom svetle, tak opäť mohol syn telefón odomknúť.

Apple tvrdí, že Face ID je bezpečnejší, než pôvodný Touch ID, ktorý je napríklad v iPhone 8. Tento prípad ako aj mnohé ďalšie vyvolávajú ale veľa otázok ohľadom bezpečnosti.

Zdroj: The Verge