Počas výstavy IFA Philips predstavil aj monitor, ktorý má vysúvateľnú web kameru. 

philips_241b7qpjkeb_nowat
Riaditeľ FBI James Comey totiž na základe svojich skúseností používateľom odporučil, aby si na zaistenie súkromia radšej prelepili web kameru na svojich zariadeniach alebo ju nejakým spôsobom zakryli. Práve na to reagoval Philips a predstavil nový typ monitora, ktorý by si určite prial aj Mark Zuckerber. Ten mal totiž na svojom notebooku web kameru prelepenú lepiacou páskou. Nezalepené a nezabezpečené web kamery totiž predstavujú cestu pre hackerov ako vás napr. vydierať alebo špehovať.

Philips pritom ukázal efektné riešenie, ktoré pre monitory prináša viac elegancie. Web kamera je totiž v monitore výborné riešenie, ktoré prináša možnosť video konferencie. V najnovšej generácii biznis monitorov Phillips s 27, 24 a 22 palcami je výbava s web kamerou, ktorá sa dá zasunúť do vnútra monitora ako to uvidíte aj na videu.

Ideálne riešenie pre väčšiu bezpečnosť: monitor Philips 272B7QPTKEB

Rovnako ako ostatné monitory Phillips majú nové modely ďalšie vlastnosti je tu ultratenký rámček, čo je výhodné pri zapojení viacerých monitorov vedľa seba. Obrazová kvalita je vynikajúca, konktory sú aj DisplayPort a HDMI. Monitory tiež podporujú „Daisy Chaining”, teda možnosť prepojiť sériu zariadení dohromady s použitím jediného konektora medzi každými dvoma zariadeniami.

Model Philips 272B7QPTKEB sa predáva za cenu 599 EUR, zatiaľ čo monitory 241B7QPJKEB a 221B7QPJKEB budú na trhu o niečo neskôr.

 

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.