Google uviedol novú aplikáciu pre iOS a Android.

Smartfóny dokážu byť výborným zdrojom informácií a pomocníkom. Ich prínos oceníte často aj počas cestovania, pretože na trhu je viacero aplikácií, ktoré vám pomôžu s navigáciou alebo upozornia na atraktívny objekt vo vašom okolí.

Tento koncept je základom aplikácie Sygic Travel, ktorá teraz dostala nového konkurenta a to priamo od Googlu. Aplikácia Google Trips (Android a iOS) funguje na veľmi podobnom koncepte. Na jednom mieste informuje o vašich rezerváciách (letenky a hotel), ktoré automaticky dokáže získať zo služby Gmail.

Ďalej nechýba zoznam vecí, ktoré by ste mali na vašom výlete vidieť – tie sú rozdelené podľa kategórií. Výber uľahčí aj hodnotenie ostatných používateľov a Google z neho automaticky pripraví zoznam TOP destinácií.

Aplikácia takisto ponúka denné plány – automaticky vám pripraví itinerár múzeí v Londýne alebo prehľad najdôležitejších pamiatok počas 3-dňového predĺženého víkendu.

Z pohľadu turistu oceňujeme sekcie Need to know a Getting around, ktoré obsahujú užitočné informácie o mieste, kam sa chystáte a takisto aj o verejnej doprave atď. Uľahčuje to plánovanie výletu a je fajn, že si nemusíte tieto informácie samostatne vyhľadávať na internete, ale máte ich priamo v aplikácií. V tomto smere má Google Trips mierne navrch v porovnaní so Sygic Travel. Na druhej strane, aplikácia od Sygicu ponúka pri pamiatkách a múzeách detailnejšie informácie.

Aplikácia Google Trips je dostupná bezplatne. Ponúka aj offline režim, takže si môžete stiahnuť všetky informácie a mapu mesta priamo do vášho zariadenia. Aplikáciu odporúčame, určite stojí za vyskúšanie.

Sťahujte z Google Play

Sťahujte z App Store

Prečítajte si aj:

Sygic Travel – aplikácia, ktorá vám naplánuje cestu

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit