Funkcia by mohla expandovať aj na Slovensko.

Facebook v marci minulého roka spustil funkciu, ktorá umožňuje jednoducho a rýchlo platiť pomocou služby Messenger. Tá je aktuálne dostupná iba pre Ameriku, avšak čoskoro by sa mohla objaviť aj v európskych krajinách. Facebook totiž získal licenciu v írskej centrálnej banke, ktorá oprávňuje spoločnosť procesovať elektronické platby.

Keďže je Írsko členom Európskej únie, Facebook môže túto službu poskytovať vo všetkých členských štátoch. Sociálna sieť zatiaľ neoznámila, kedy bude funkcia oficiálne dostupná v Európe. Dá sa však očakávať, že by sa tak mohlo stať začiatkom budúceho roka.

Dodajme, že niektoré banky už dnes umožňujú platiť cez Messenger. Ide však o riešenie, ktoré využíva Messenger na poslanie správy – používateľ si klikne na zdieľaný link a musí vždy vyplniť svoje platobné údaje. Rovnaký účel môže plniť aj email alebo SMS správa.

Platenie cez Messenger od Facebooku, ktoré v USA už funguje, toto nevyžaduje. Po úvodnom nastavení platobných údajov prebiehajú platby bez nutnosti čokoľvek definovať a doslova priamo cez Messenger.

Takto funguje posielanie peňazí cez Messenger

Zdroj: TechCrunch

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit