Nová funkcia zatiaľ nie je dostupná na Slovensku.

Facebook rozširuje funkcionalitu svojej komunikačnej aplikácie Messenger. Tá najnovšie prináša podporu niekoľkých hier, ktoré si môžete zahrať priamo v aplikácii bez nutnosti čokoľvek sťahovať alebo inštalovať. Hry využívajú HTML5 štandard a ide v podstate o webové aplikácie. Jedinou nutnosťou je tak pripojenie do internetu.

Funkcia zatiaľ nie je na Slovensku dostupná. Keď sa tak stane, hľadajte novú ikonu herného ovládača

Funkcia zatiaľ nie je na Slovensku dostupná. Keď sa tak stane, hľadajte novú ikonu herného ovládača

Funkcia je zatiaľ dostupná v 30 krajinách, Slovensko medzi nimi zatiaľ bohužiaľ nie je. K hrám môžete v rámci Messengera pristupovať rovnakým spôsobom ako ku smajlíkom alebo GIF obrázkom. Nová ikonka v tvare herného ovládača sa nachádza v tom istom riadku, kde ostatné spomenuté funkcie. Messenger aktuálne obsahuje 17 hier, pričom klasické tituly ako Pac-Man dopĺňajú aj novšie hry.

Všetky tituly však umožňujú súperiť s vašimi kamarátmi. Buď jednotlivo alebo v rámci skupiny. Zatiaľ nie je jasné, kedy bude funkcia dostupná na našom trhu. Je však pravdepodobné, že hry nebudú dostupné na všetkých mobilných zariadeniach – hrať sa môžete na „novších zariadeniach so systémom iOS a Android„. Funkcia je podporovaná aj cez webové rozhranie počítača.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit