Kombinuje ťahovú stratégiu a RPG prvky.

Na F2P hry máme v redakcii svoj názor a až na výnimky nie je pozitívny. Z času na čas sa však objaví mobilná aplikácia, ktorá si získa našu pozornosť. Najnovšie je to hra Heroes Tactics: Mythiventures, ktorá kombinuje získavanie hrdinov, RPG prvky a ťahové boje. Také, aké nájdete v sérii Heroes of Might and Magic.

Na rozdiel od HoMaM, v Heroes Tactics nemáte k dispozícii herný svet a ani hrady. Nebojujete so zástupom jednotiek, ale iba s hrdinami. Tých je aktuálne k dispozícii viac ako 20 a líšia sa zameraním boja (bojovník na blízko, na diaľku, mág, podpora atď.) a kvalitou. Rôznorodosť jednotlivých hrdinov dáva hre prekvapujúcu hĺbku a prvok taktizovania. Je jasné, že niektoré boje nevyhráte, dokedy nezlepšíte ich úroveň a vybavenie, avšak správna kombinácia bojovníkov a využitie ich schopností dokáže nakloniť misky váh na vašu stranu.

Pár hrdinov vám hra nadelí, ostatných musíte získať hraním alebo mať šťastie pri ťahaní „darčekov„. 5 dostanete každý deň zadarmo (1 prémiový raz za 2 dni), ostatné si môžete kúpiť. Heroes Tactics hráme v redakcii vyše týždňa a zatiaľ nemáme pocit, že by nás hra nútila investovať do nej, čo je v prípade F2P titulov častý jav. A baví nás. Uvidíme, ako sa zmení situácia po mesiaci. Trochu sa bojíme procesu vylepšovania hviezdičkového ohodnotenia hrdinov, ktorý bude časovo náročný. Našťastie, opakovanému hraniu dokončených úrovní sa môžete vyhnúť použitím tzv. raid kartičiek. Podmienkou je, aby ste dokončili danú úroveň s hodnotením troch hviezdičiek.

Na hre takisto oceňujeme viacero činností, ktoré vás počas dňa zabavia. Okrem príbehového režimu (od samotného príbehu veľa nečakajte) sa neskôr odomknú náročnejšie dungeony, PvP aréna a survival režim, v ktorom postupne čelíte viacerým hráčom a snažíte sa prejsť čo najviac kôl. Práve v tomto režime oceníte variabilitu hrdinov a musíte taktizovať, pretože stav zostávajúceho zdravia sa prenáša do ďalšieho kola.

Heroes Tactics, podobne ako viaceré dnešné F2P hry, ponúkajú cenovo dostupnejší spôsob získavania prémiovej (t.j. môžete si ju kúpiť za reálne peniaze) meny. Za malý poplatok si môžete kúpiť mesačnú kartu, ktorá vám každý deň nadelí pár drahokamov. Tento formát je nám sympatickejší ako štandardné kupovanie drahokamov. Ak vás hra baví a hráte ju každý deň, získate takýmto spôsobom drahokamy, za ktoré by ste jednorazovo zaplatili takmer 10-násobok ceny mesačnej karty.

Heroes Tactics: Mythiventures je dostupný v obchodoch AppStore a Windows Obchod. Verzia pre Android je aktuálne pre našu krajinu nedostupná.

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit