Komunitný projekt prepojí službu iMessage naprieč platformami.

iOS a OS X zariadenia majú vlastný komunikátor, ktorý Apple používa ako alternatívu k SMS správam. Nazýva sa iMessage a jeho výhodou je, že funguje naozaj intuitívne. Z hľadiska multiplatformovej komunikácie však nedokáže konkurovať aplikáciám ako WhatsApp.

Hoci služba iMessage funguje iba na Apple zariadeniach, pomocou hacku s názvom PieMessage ich môžete prijímať aj na platforme Android. Na úvod treba zdôrazniť, že tento hack vyžaduje možno až príliš veľa úsilia vzhľadom k celkovej pridanej hodnote, ktorú ponúka. Vždy je jednoduchšie použiť aplikáciu WhatsApp.

Prijímanie iMessage správ na Androide totiž vyžaduje nasledujúce komponenty:

  1. Mac so špeciálnym AppleScriptom, ktorý bude zaznamenávať nové prichádzajúce správy
  2. Java aplikáciu, ktorá dokáže zaznamenané správy zo skriptu získať
  3. Java server, ktorý správy spracuje a odošle ich cez internet
  4. Aplikáciu pre Android, schopnú zobraziť prichádzajúce správy a reagovať na ne

PieMessage má aktuálne zopár obmedzení. Aplikácia nezobrazuje obrázky a nemôžete reagovať na skupinové správy. Tieto funkcie by sa však mali objaviť v blízkej budúcnosti. Je zrejmé, že z pohľadu bežného používateľa by bolo jednoduchšie, ak by Apple vydal oficiálnu aplikáciu pre Android. Vyššie uvedený hack sa radí skôr do segmentu „dokážme, že je to možné„.

Dodajme, že Mac musí mať statickú IP adresu a bude fungovať v podstate iba na prijímanie a posielanie správ. Ako sme už spomenuli, je to možno až príliš veľa úsilia za nič. Ale… funguje to!

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit