Podľa portálu Engadget ide o najpohodlnejšiu klávesnicu na trhu.

Microsoft koncom minulého roka predstavil novú klávesnicu Surface Ergonomic Keyboard. Tá je určená ako doplnok nielen k zariadeniam Surface a ide o nástupcu klávesnice Microsoft Sculpt Ergonomic Keyboard, ktorú bežne kúpite aj na Slovensku.

Novinka je aktuálne v predaji v limitovanom množstve. Kúpite ju najmä v oficiálnych Microsoft obchodoch, pretože napr. v prípade objednávky z amerického Amazonu čakáte na dodávku 1 až 2 mesiace. Nemecký Amazon ani slovenské obchody túto klávesnicu zatiaľ nemajú v ponuke.

Klávesnica má atypický dizajn, čo je pre Microsoft typické

Portál Engadget tvrdí, že ide o najpohodlnejšiu klávesnicu, aká je aktuálne na trhu dostupná. Toto tvrdenie môže prekvapiť, najmä ak preferujete klasický dizajn. Je fakt, že Microsoft sa nebojí s rozložením klávesov experimentovať, čo je vidieť aj v prípade novinky.

Klávesnica je v okolí medzerníka vystúpená a rozdelená do dvoch častí. Tento dizajn však podľa portálu Engadget umožňuje pohodlnejšie písanie a položenie rúk, ktoré sú tak menej namáhané. Recenzia chváli aj na dotyk príjemný materiál v oblasti opierky pre ruky a tichú prevádzku.

Jediným negatívom recenzie je vyššia cena. Microsoft predáva svoju novú klávesnicu za 130 dolárov, u nás odhadujeme cenu na približne 149 eur.

Zdroj: Engadget

Prečítajte si aj:

Minúta po minúte: Microsoft predstavil aktualizáciu pre Windows 10 a nové Surface zariadenia

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit