Virtuálne zvieratká lovil v kostole.

Rozruch okolo mobilnej aplikácie Pokémon GO v poslednej dobe upadá. Stabilizovala sa aj herná základňa a Pokémonov aktuálne lovia už len tí vytrvalí a YouTuberi, pre ktorých ide ešte stále o dobrý spôsob, ako sa zviditeľniť.

Začiatkom augusta však bol záujem o hru maximálny a v niektorých krajinách dokonca lovenie Pokémonov zakázali na určitých miestach. V Poľsku nemôžete hrať hru v Osvienčime a v Rusku platí rovnaký zákaz pre kostoly.

Známy ruský YouTuber Sokolovsky, ktorý má viac ako 300 tisíc odberateľov, zareagoval na zákaz svojsky. Natočil video, ako porušuje zákaz a Pokémonov hrá priamo v kostole. Na začiatku videa zverejnil klip z televíznych novín, v ktorom sa o zákaze hovorí. Sokolovsky však mal na celú situáciu vlastný názor: „Rozhodol som sa chytiť niekoľko Pokémonov v kostole, veď prečo nie? Nemyslím si, že je to nebezpečné alebo nezákonné„.

Ruská polícia však mala iný názor a mladého YouTubera začala vyšetrovať niekoľko dní po zverejnení videa. Aktuálne vydala vyjadrenie, v ktorom tvrdí, že 21-ročného mladíka zadržala na obdobie dvoch mesiacov a hrozí mu až 5-ročné väzenie. Dôvodom je „podnecovanie nenávisti a urážka cirkvi„.

Mimochodom, z rovnakého dôvodu (nie kvôli hraniu Pokémonov, ale kvôli „podnecovania nenávisti“) boli v roku 2012 odsúdené dve hudobníčky z kapely Pussy Riot. Tie boli odsúdené na dva roky a mladého Sokolovského sa prostredníctvom sociálnych sietí zastávajú. Voči jeho odsúdeniu je aj starosta mesta Yekaterinburg, ktorý tvrdí, že „nemôžete mladého človeka poslať do väzenia kvôli jeho hlúposti„.

Dodajme, že aplikácia Pokémon GO nie je v Rusku oficiálne dostupná. Minister komunikácií, Nikolai Nikiforov, v rozhovore pre Moscow Times vyjadril podozrenie, že na jej vývoji sa možnože podieľali aj americké tajné služby.

Zdroj: The Guardian

Prečítajte si aj:

Pokémon GO: Tipy, triky a všetko, čo potrebujete vedieť (doplnené)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit